Orosz-ukrán háború

Vészhelyzeti gyakorlatot tartanak az iskolákban – Rendhagyó lesz a tanévkezdés Oroszországban

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.08.24 | 07:18

Az ilyen gyakorlatok segítik az iskolások és a tanárok "pszichológiai felkészülését" a vészhelyzetben való cselekvésre.

Első alkalommal tartanak vészhelyzeti gyakorlatot augusztus 29-30-án az orosz iskolákban – közölte szerdán az orosz oktatási minisztérium.

flockine / Pixabay

Szergej Kravcov, tárca vezetője szerint a középfokú szakoktatási intézményekre is kiterjedő, az iskolakezdés előtt megtartandó rendezvény során vis maior helyzetek esetén való fellépést fogják gyakorolni.

A tanároknak és az oktatási intézmények vezetőinek egyértelműen tisztában kell lenniük azzal, hogy mi a teendő

– idézte Kravcovot a minisztérium sajtószolgálata.
A tárcavezető szerint az ilyen gyakorlatok segítik az iskolások és a tanárok “pszichológiai felkészülését” a vészhelyzetben való cselekvésre. Ellenőrzik majd a riasztórendszerek működőképességét, kidolgozzák az operatív szolgálatokkal és a terrorizmusellenes bizottságokkal való együttműködés módját. A szervezésben a rendkívüli helyzetek minisztériuma, a belügyi tárca, az orosz nemzeti gárda, valamit a regionális hatóságok képviselői is részt vesznek. Kravcov közölte, hogy a gyakorlatot egy 2008-ban, a terrorizmus elleni szövetségi fellépésről meghozott kormányrendeletnek megfelelően fogják megtartani.

A Kommerszant című lap szerint a Nyizsnyij Novgorod-i régió iskolaigazgatói korábban részletes utasításokat kaptak arról, hogy miként járjanak el robbanóanyagot szállító drónok támadása esetén. A helyi oktatási minisztérium körlevelében leírta a tantestület, az őrök és a tanulók reagálási algoritmusát a tanintézményük elleni terrortámadás és túszejtés esetén. Akkor még nem volt világos, hogy vajon más oroszországi régiók igazgatói is kaptak-e hasonló levelet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Gasztró
Jó hír a sör szerelmeseinek!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 07.