Sport

Felfüggesztették a tokiói olimpiai fáklya nyilvános bemutatóit

  • Szerző:nuus
  • 2021.01.08 | 16:18

Rendkívüli állapot van Japánban.

Japánban egyelőre szüneteltetik a nyári tokiói olimpia és paralimpia fáklyáinak nyilvános kiállítását a koronavírus-esetek számának meredek növekedése miatt – adta hírül az insidethegames.biz portál.

A bemutató-sorozat felfüggesztését azt követően jelentették be, hogy a pandémia újabb hullámára tekintettel Szuga Josihide miniszterelnök rendkívüli állapotot hirdetett Tokióban, továbbá három környező tartományban, Kanagavában, Szaitamában és Csibában.

A két fáklyát november 3-án állították ki először azt követően, hogy mindkettőt tavasz óta pihentették a tokiói olimpia és paralimpia 2020-ról 2021-re történt elhalasztása miatt. Az eredeti elképzelés szerint nyolc hónaposra tervezett turné során Japán 62 településén tekinthetik meg az érdeklődők az olimpiai ereklyéket, amelyeket a mostani rendkívüli állapot feloldása után visznek majd tovább a kijelölt állomáshelyekre.

A tavaly márciusban erre a nyárra áthelyezett olimpia július 23-tól augusztus 8-ig tart, majd augusztus 24-e és szeptember 5-e között következik a paralimpia. Maga az olimpiai fáklyás futóváltó március 25-én rajtol Fukusima prefektúrában, útja 121 napig tart majd, a lángot az ország mind a 47 prefektúráján keresztülviszik. A paralimpiai fáklyafutás augusztus 12-én kezdődik.

Címlapkép: Behrouz MEHRI / AFP


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.