Sport

Veszélyben a téli olimpia? Norovírus-járvány tört ki a helyszínen

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.07 | 14:23

Elsősorban a biztonsági őrök között tombol a vírus. Több tucat közülük már megbetegedett, és most további 1200 biztonsági őrt haza is küldenek. Két nap múlva pedig kezdődik a téli olimpia a dél-koreai Pyeongchang-ban. Para van!

A norovírus-fertőzés egy elég kemény betegség. A gyomor-bélrendszert támadja meg, komoly hányással és durva hasmenéssel jár. A panaszok viszont pár nap alatt elmúlnak, ráadásul maradandó károsodás vagy utóhatás nélkül, de amíg tombol a vírus, addig az ember tényleg nem nagyon tud mit csinálni, csak hagyni, hogy alul és felül minden kijöjjön.

Úgyhogy most elég nagy a para a téli olimpia helyszínén, mert ugyan azonnal intézkedtek az egészségügyi probléma elhárítása érdekében (az 1200 biztonsági őr mellett a katonai személyztet tagjai közül is lecseréltek 900-at), a norovírus nem az, ami könnyen hagyná magát legyőzni: rendkívül agresszív és nagyon fertőző.

A szervezők most azon dolgoznak gőzerővel, hogy megtalálják a vírusfertőzés forrását, és semlegesítsék azt, még  a pénteki nyitóünnepség előtt. Az biztos, hogy a higiéniai előírásokon szigorítanak. De a csapatok is iparkodnak elkerülni a vírusfertőzést. Az amerikaiak például különféle extra óvintézkedéseket hoztak, és nem az olimpiai faluban fognak megszállni, saját szakácsokat hoznak, akik külön főznek majd a sportolóiknak. A szervezők bizakodnak, hogy még a téli olimpiai játékok kezdete előtt megtörik a vírus ellenállását és leszámolnak vele. Különben bele sem merünk gondolni, mi lesz.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló