Sport

Az észak-koreai drukkerek ellopták az olimpiai showt: rájuk figyel a világ a sportolók és az érmek helyett

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.13 | 13:13

Nem csoda: látott már valaki észak-koreai drukkert? Ráadásul tök sokan vannak, mind nő, egyenruhájuk van, sosem fogy el a lelkesedésük, és olyan drukkerdalokat énekelnek sajátos koreográfiára, amiket még nem hallott a világ.

230 nő szurkol Dél-Koreában a Téli Olimpián az észak-koreai versenyzőknek, de a teljes küldöttségük nagyjából 500 fős. Még akkor sem kopott a lelkesedésük semmit, amikor az egyesült koreai jégkorong válogatott 8:0-ra kapott ki a svájci csapattól. Ők aztán tudják, nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. A CNN riportere annyit írt róluk a meccs után:

Csodásan mesések.

Az észak-koreai drukkerlányok több dalt is betanultak az eseményre. Van köztük észak-koreai popszám éppúgy, mint az a dal is, amit 2010-ben és 2015-ben játszottak az egymástól elszakított koreai családok találkozóján.

Miközben mindenki az észak-koreai drukkereken csodálkozik, és miközben Dél-Korea az olimpiát arra is szeretné felhasználni, hogy a két ország közötti viszonyt barátságosabb mederbe terelje, sok a kritikus hang is. Például, hogy hiába tapsolunk a szurkoló nőknek, ha Észak-Koreában még mindig a legsötétebb diktatúra van a világon, ami atombombával fenyegeti Dél-Koreát meg az egész világot, a drukkerek pedig betanított robotok, akik ha félrenéznek, nem elég lelkesek vagy szóba állnak vadidegenekkel, újságírókkal, nem észak-koreaiakkal, az otthon maradt és otthon sakkban tartott családjuk szívja meg nagyon a pillanatnyi engedetlenséget, önállóságot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.