Sport

Lehet, hogy Suhajda Szilárd mégis feljutott a Mount Everest csúcsára

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.16 | 09:48
  • trendindex: 24

Egy másik magyar mászó szerint nem zárható ki a dolog.

Dr. Neszmélyi Emil hegymászó-ügyvéd szerint nem kizárt, hogy a május végén eltűnt hegymászó, Suhajda Szilárd az első magyar, aki palack nélkül ért fel a Mount Everest csúcsára.

Suhajda Szilárd május 24-én tűnt el

a Mount Everesten. Dr. Neszmélyi Emil ügyvéd, hegymászó Hajdú Péternek  mesélt arról, milyen a világ legmagasabb hegyére feljutni. Neszmélyi jól ismerte Suhajdát és szerinte lehet, hogy Szilárd sikerrel járt.

„Korábban a kereskedelmi expediciózás körében besoroltak minket sok más ország közé, abba a kategóriába, akik nem képesek az északi oldalról megmászni az Everestet. Egy versenysportolónak ilyenkor kinyílik a bicska a zsebében és azt mondja, hogy megnézem magamnak ezt a hegyet.

Vízitúra az ország egyik legszebb helyén, nézz bele a videóba, mutatjuk milyen az Ipolyon evezni!

 

Most már ott van a nyilvántartásban a magyar zászló,

úgyhogy elfelejthették ezt a szamárságot – mondta dr. Neszmélyi Emil, aki egyetlen magyarként jutott fel mindkét oldalról a világ legmagasabb hegycsúcsára. Szerinte ha Suhajda oxigénpalack nélkül jutott fel a csúcsra, az történelmi eredmény. „A hegymászóvilág csak azt ismeri el, ha palack nélkül jut fel valaki a csúcsra. Vagyis nincsen elismert magyar eredmény és ezzel nincs is semmi gond. Suhajda

Szilárd eredménye történelmi lehetett volna

és nagyon szorítottam is neki” – mondta a hegymászó. A kérdésre, hogy Szilárd feljuthatott-e a Mount Everest csúcsára, ezt mondta: „Nem tudjuk, hogy Szilárd visszafelé jött-e. Valószínű, hogy nem, de lehet, hogy igen. Erre soha nem fogunk választ kapni, illetve csak akkor, ha a nála lévő rögzítő felszerelések, tehát kamera, vagy telefon előkerül. Ennélfogva elképzelhető, hogy Suhajda Szilárd volt az első magyar, aki palack nélkül megmászta a Mount Everestet. Kicsi rá az esély, de elképzelhető.”

Kiderült: nem úgy halt meg Suhajda Szilárd, ahogy eddig hitték


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló