Extrém

Kiderült: nem úgy halt meg Suhajda Szilárd, ahogy eddig hitték

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.04 | 14:22
  • trendindex: 77

Megdőlt az eddigi leggyakrabban hangoztatott teória Suhajda Szilárd halálával kapcsolatban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Suhajda Szilárd (@szilardsuhajda) által megosztott bejegyzés

Eddig az volt a leggyakrabban hangoztatott elmélet Suhajda halála kapcsán, hogy a hegymászó a tömegével érkező, oxigénpalackos kereskedelmi mászók miatt nem tudott megfelelő sebességgel haladni, ezért aztán kimerült a szervezete, mire a csúcs közelébe ért.

Most egy szemtanú került elő, aki alighanem az utolsó ember lehetett, aki Szilárdot még életben látta. Ben Ferrer, a Seven Summit Climbs csapatának tagja, május 24-én reggel fél nyolckor tért vissza a Mount Everest csúcsáról, amikor találkozott egy magányos hegymászóval, aki a hóban ült. Ferrer lefotózta a férfit, akiről kiderült, hogy Suhajda Szilárd volt, ahogy a Mandiner is beszámolt róla.

Olcsón nyaralnál Máltán? Mutatjuk mit érdemes a szigetről tudni, és hogyan hozhatod ki kevesebből mint egy belföldi hétvégét! 

 

Suhajda megkérdezte, hogy még mennyire van az Erkély, de nagyon elfáradtnak tűnt, ezért Ferrer arra gondolt, hogy talán közli csapatával a helyzetét, és esetleg visszafordul. Ferrer hozzátette, hogy szerinte aznap volt az év legalkalmasabb napja a csúcsmászásra, mivel meleg volt az idő, kevés ember tartózkodott fent, nem fújt a szél, és az égen szinte nem lehetett viharfelhőket látni.

Elia Saikaly hat órával a találkozás után már az Erkély fölött látta Suhajda Szilárdot. Próbált vele kommunikálni, de nem kapott választ. Suhajda eltökéltnek tűnt, lassan, de biztosan haladt felfelé. Saikaly szerint nagyon erős és eltökélt embernek látszott.

A két szemtanú beszámolója ellentmond egy elterjedt teóriának, miszerint sok ember miatt akadt el Suhajda a Mount Everesten. Ferrer szerint aznap megfelelő volt az időjárás, amikor a magyar hegymászó eltűnt, tehát az erős szél teóriája sem igaz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.