Sport

A férfiak fitnesz-bérletek 80 százalékát nem használják ki

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.21 | 10:34

Érdekes statisztika.

A Cambridge-i Egyetem friss tanulmánya szerint a férfiak nem használják ki a fitnesz-bérletet. A nők közül sem mindenki, de míg náluk csak 70 százalék hanyagolja a rendszerest edzést bérlettel a zsebében, a férfiak esetében ez a szám 80 százalékos.

A legtöbben januárban és szeptemberben veszik meg maguknak a bérletet, amikor még tele vannak hittel, hogy rengeteget – és legfőképpen rendszeresen – fognak majd sportolni. Az idő előrehaladtával aztán fokozatos lanyhul az aktivitás, és a végén ott állnak a bérletek kihasználatlanul…

Pedig már csak azért sem mindegy, mennyit edz az ember, mert ma már számos kutatás bizonyítja, hogy nem meséről van szó, hanem valóban jelentősen gyorsul az anyagcserénk az intenzív testmozgást követően. Ez azt jelenti, hogy nem csak az edzésprogram során égetünk el komoly mennyiségű kalóriát, hanem az elkövetkezendő órákban is legalább 100-200 kalóriától szabadulunk meg. A jelenség állítólag 14 órán át tart, éppen ezért érdemes odafigyelni arra, hogy milyen gyakorlatokat végzünk másnap.

Te használod a tiedet…? Mármint a fitnesz-bérletedet…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.