Sport

Hosszú Katinka kiesett: annyira összetört, hogy nem is nyilatkozott

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.13 | 16:18

Hosszú Katinka óriási meglepetésre nem jutott döntőbe 400 méter vegyesen szombaton a római úszó Európa-bajnokságon. A szabályok szerint egy nemzetből csak ketten kerülhetnek egy szám fináléjába, de a magyarok közül egyik sem a háromszoros olimpiai bajnok volt.

A háromszoros olimpiai bajnok világcsúcstartó 4:45.07 perces idővel összesítésben a negyedik időt úszta ugyan, azonban honfitársai közül Jakabos Zsuzsanna (4:41.30) és Mihályvári-Farkas Viktória (4:41.01) is megelőzte, így a szabályok értelmében nem folytathatja.

Fotó: Wikipedia

A szám 33 éves világcsúcstartója, címvédője és négyszeres győztese – aki 97 éremnél jár nagy világversenyeken és a 100-at tűzte ki maga elé célul nem jött ki a vegyes zónába az újságírókhoz.

– írta meg a Blikk.

Érdekel a túrázás? A természet? Akkor nézz bele legújabb videónkba, mielőtt tovább olvasnál. Ez az ország legszebb helyére kalauzol el! 


A 18 esztendős Mihályvári-Farkas elmondta, miután látta, hogy Hosszút megelőzte, még tartalékolni is tudott az esti döntőre.

Úgy jöttünk ide, hogy az edzőmmel bizonyítani akarunk magunknak. Fel voltam készülve, jól sikerültek az edzések, bár az időn annyira ez most nem látszik, de remélem a döntőben jobb lesz

– nyilatkozta a legjobb idővel döntős magyar.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló