Sport

Hatalmas show, még nagyobb vicc volt a Mayweather-McGregor bokszmeccs

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.27 | 11:06

Az amerikai bunyós 50-0-ás mérleggel, és még egy hatalmas kazal pénzzel vonulhatott vissza. Nem fog hiányozni.

(kép: Ethan Miller/Getty Images)

Az azt körülvevő felhajtás alapján mindenképpen az évtized bokszmeccse volt, a sportértékét tekintve viszont már inkább sértő ez a megnevezés Floyd Mayweather és Conor McGregor összecsapására, ahol a már visszavonult amerikai bokszoló kiállt a neki beszólogató ír ketrecharcossal szemben. Az ökölvívás szabályrendszere szerint… úgyhogy a napnál is világosabb volt, hogy McGregor itt nem győzhet a több évtizedes rutint maga mögött tudó Mayweatherrel szemben, aki amúgy is a védekező, uncsi pontozásos meccseiről volt híres egész karrierje alatt.

A papírforma tökéletesen igazolódott szombat éjszaka a nevadai T-Mobile Arénában: Floyd addig fárasztotta a rövidebb meccsekhez szokott Conort, míg az a 10. menetben már állni se nagyon tudott, nemhogy a kezét felemelni, úgyhogy a bíró leléptette:

Floyd Mayweather – Conor McGregor – Full Fight

Floyd Mayweather Conor McGregor Full Fight, conor mcgregor, floyd mayweather, mayweather vs mcgregor, Mayweather McGregor Full Fight, Mayweather McGregor Fight, Mayweather McGregor Fight Highlights, Mayweather McGregor Highlights, Mayweather McGregor Moments, Mayweather McGregor 27.08, Mayweather McGregor Fight 26 August, Mayweather McGregor Fight 26.08, Mcgregor Mayweather Full Fight, Flyod Mayweather Vs Conor

A fogadóirodák szinte semmi esélyt nem adtak McGregornak, aki bár hatalmas ego, de annyira nem buta, hogy elhiggye, hogy megnyerheti ezt a meccset. De úgy döntött, hogy végre ő is keresne egy kicsivel több pénzt a hírneve mellé, a profi boksz ugyanis, főleg egy ilyen gála sokszorosát fizeti annak, mint amit ő eddig MMA-sként a UFC-ben összekeresett, úgyhogy addig szájalt, addig hergelte az ellenfelet, amíg az végül belement a bunyóba.

Mayweather vs McGregor: Weigh-in Faceoff

Floyd Mayweather and Conor McGregor finally weighed in on Friday, a day before the biggest fight in combat sports history. Subscribe to get all the latest UFC content: http://bit.ly/2uJRzRR To order UFC Pay-Per-Views, visit http://www.ufc.tv/events Connect with UFC online and on Social: Website: http://www.ufc.com Twitter: http://www.twitter.com/ufc Facebook: http://www.facebook.com/ufc Instagram: http://www.instagram.com/ufc Snapchat: UFC Periscope: http://Periscope.tv/ufc Experience UFC live with UFC FIGHT PASS, the digital subscription service of the UFC.

Na nem azért, mert 40 évesen még fűti a harci kedv, és akkora dicsőség lenne neki megverni egy ketrecharcost egy bokszmeccsen, sokkal inkább azért, hogy végre összejöjjön neki az 50-0-ás mérleg, amivel lenyomhatná Rocky Marcianót, aki 49 győzelemmel, veretlenül vonult vissza. Floyd viszont egy komoly tétmeccs, mondjuk egy Pacquiao elleni visszavágó helyett egy ilyen cirkusszal szerezte meg 50. profi győzelmét. Egy profi ketrecharcos, de amatőr bokszoló ellen. Viszont rengeteg pénzért. Ne felejtsük, Mayweather büszkén vállalt beceneve Money, vagyis pénz. Ezzel a meccsel is begyűjtött pár száz milliót, így egész karrierjét nézve jóval egy milliárd dollár felett keresett a bokszból. De nem csak ők jártak jól, a közvetítési jogokat megszerző Showtime is rekordot döntött: soha nem fizettek még ennyien, hogy lássanak egy konkrét sportközvetítést. A helyszínen pedig nem lehetett úgy eldobni egy izzadt törölközőt, hogy ne egy celebet találjon el.

|HD| Mayweather vs McGregor – Post Fight Press Conference

Floyd Mayweather Conor McGregor Press conference, Mayweather McGregor Press conference, Mayweather McGregor interview, Mayweather McGregor Post-fight Press Conference, McGregor Mayweather after fight, Mayweather McGregor Fight, Mayweather McGregor Highlights, Mayweather McGregor 26.08, McGregor Mayweather Fight 26 August, McGregor interview, Mayweather interview, McGregor Mayweather Las Vegas, mayweather vs mcgregor, , Mayweather McGregor

A korábbi beszólogatás után a meccs után már mindketten kedvesen nyilatkoztak a másikról, egymást ölelgették, McGregor mosolygott (naná, éppen keresett egy csomó pénzt), nem úgy nézett ki az arca, mint akit éppen nagyon megvertek, sehol egy véraláfutás, sehol egy felrepedt szemhéj. Profi múlt nélkül kibírt 10 menetet a világ egyik legsikeresebb bokszolója ellen, úgyhogy igazából simán mondhatja, hogy ő nyert. Mayweather pedig egy amatőr megverésével a leghosszabb veretlenségi szériát birtokló bokszoló lett evör. Vicc.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló