Sport

5 testépítő horrorsztori, ami megmutatja, hogy túl extrém lett a bodybuilding

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.09 | 06:46
  • trendindex: 2

Két híres amerikai testépítő is meghalt az utóbbi hetekben, és már Arnold Schwarzenegger is azt mondja, kicsit túltolták napjaink profi férfi testépítői. A gyúrás lett a legújabb extrém sport? A veszélyeit tekintve mindenképpen.

Nyár végén két hirtelen haláleset is borzolta a kedélyeket a testépítők világában. A 26 éves, még aktív bodybuilder Dallas McCarver állítólag evés közben nyelt félre, és fulladt meg az ételtől, Rich Piana halála viszont egyértelműen annak a következménye, hogy évekig profi testépítő volt: a versenyzéstől már visszavonult sportoló volt azon kevesek egyike a bodybuilding világában, aki nyíltan és őszintén vállalta, sőt, előszeretettel beszélt róla, és osztotta meg tapasztalatait azzal kapcsolatban, hogy majdnem három évtizeden keresztül használt tiltott szereket a teljesítménye fokozására.

STEROID SIDE EFFECTS- NEGATIVE comes with POSITIVE – Rich Piana PT1

Side effects of steroids are no joke. Always maintain balance in life… Clothing: http://www.rich-piana.com/ Subscribe: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=1DAYUMAY

Piana tisztában volt vele, „bevállalta” azt, amiről sokan nem mernek, és nem akarnak beszélni, vagyis hogy komoly ára lehet, vagyis inkább mindig komoly ára van annak, ha valaki a versenyzés kedvéért hatalmasra növeli az izmait, és mindenféle szerekkel tömi magát. Az már szinte nyílt titok, hogy egy bizonyos méret feletti izomtömeg elérése már nem lehetséges szteroidok használata nélkül, és azt is régen tudja már mindenki, hogy ezeknek a szereknek a használatába bele lehet halni.

De nem is kell folyamatosan kokszolni ahhoz, hogy valakinek megrendüljön az egészsége: nem túl egészséges, ha 10000 kalóriát fogyaszt el valaki egyetlen nap alatt, és hogy a hatalmas izomtömeg komoly feladatot ró a szervezetre, különösen a szívre, mint az állítólag nem doppingoló, hatalmas kultusszal rendelkező, fiatalon elhunyt orosz-ausztrál testépítő, Zyzz esetében.

Evolution of Bodybuilding | From 1900 To 2017

Bodybuilding Evolution: Famous Bodybuilders & Gym Freaks Transformation Through the Ages. Best fitness workout motivation and training highlights documentaty with legendary athletes by TheMaster Subscribe now! Click here: http://goo.gl/x1ngVA See the Dramatic Changes In Bodybuilders’ Physiques Over the Past 125 Years. From natural bodybuilding to people that took bodybuilding to the extreme with beast mass transformation.

Az izomtömegek pedig hatalmasak lettek napjainkra, jól szemlélteti ezt a a fenti videó, ahol a múltszázad elejétől napjainkig szedték össze a leghíresebb testépítők képeit. A méretek finoman szólva is extrémek lettek a profik világában, ez pedig sokak szerint már túlmegy nem csak az egészséges határokon, de már nem is esztétikus. Amíg saját korszakában a testépítés máig legnagyobb ikonját, Arnold Schwarzeneggert Herkuleshez hasonlították, addig napjainkban sokan csak Beast, Freak vagy Monster becenéven futnak, úgy tűnik ugyanis, hogy a méret mindennél fontosabbá vált.

TOP 5 Biggest bodybuilders in the world | FREAKS 2017

Follow me on snapchat and instagram – ownbrendon I’m not the person featured in this video. I just made a video about him.

Pont Arnold volt az egyébként, aki nemrég szót emelt a modern testépítés trendjei ellen, mert szerinte a mostani sportolók nagyon eltávolodtak attól az ethosztól, mintától, ami a ’70-es és ’80-as években, a testépítés aranykorában jellemző volt a bodybuilderekre. Akkor egyértelműen az izmos, de esztétikus test megalkotása volt a cél (a szteroidok persze akkor sem voltak már ismeretlenek), széles vállakkal, hatalmas mellizmokkal, viszont ehhez képest karcsú derékkal, az eszményi V-alakú felsőtesttel. Ehhez képest sokan manapság már annyira túlgyúrják a hasukat, hogy az kidudorodik, egy póló alatt meg se nagyon lehet különböztetni a pocaktól.

Arnold Schwarzenegger ”Bodybuilders Today Are Not Accepted. They’re Too Big With No Talent” HD

Do You Even Subscribe Bro! http://j.mp/Muscle-Monster Instagram: instagram.com/OfficialMuscleMonster Like Me On Facebook: https://web.facebook.com/Muscle-Monster-856976977761656 Follow Me On Twitter: https://twitter.com/MuscleM0NSTER

Azt is lehet mondani persze, hogy Arnold egy másik korszak gyermeke, de nehezen lehet vitatkozni vele, amikor azt mondja, hogy a profi testépítés világa, főleg a férfi versenyzők tekintetében ma már inkább taszító az szélesebb közönség számára. Amíg egy női versenyen gyönyörű pózokat és begyakorolt mozdulatsorokat lát, ami akár egy laikusnak is szórakoztató, addig a férfiaknál csak egy rakás húshegyet, akik vicsorognak a színpadon, és alig kapnak levegőt. Sőt, sokszor ki is dőlnek:

Top 7 Stage Falls In Bodybuilding History

Bodybuilding stage fails. Bodybuilders fall down on stage. Collapses on stage. Dallas McCarver, a favorite going into the 2017 Arnold Classic Australia, collapsed on stage during pre-judging. Phil Heath got a crazy muscle cramp when he was guest posing on stage, he fell in pain and could not stand up.

Abbahagyták, elfogytak

Arra pedig maga Arnold Schwarzenegger is kiváló példa, hogy a testépítés nem tart örökké, a tiltott szerekkel felpumpált izmok pedig ahogy jöttek, úgy el is tűnnek. Minden profi testépítőnek érdemes azért megnéznie, hogyan is néznek ki ma azok az ikonok, akik annak idején például a példaképeik voltak, amikor elkezdték a gyúrást. De amíg például azok az arcok, akik Arnolddal egy időben versenyeztek, jellemzően idős korukra is meg tudtak őrizni elég sokat a fizikumukból.

First 5 Mr. Olympia Winners – THEN and NOW

First 5 Mr. Olympia Winners – THEN and NOW How first 5 Mr. Olympia Champions such as Arnold Schwarzenegger, Larry Scott, Sergio Oliva, Franco Columbu, Frank Zane look like now? Watch video and leave your comment about them! — Music: – Mendum – Elysium [NCS Release]

…addig az őket követő generáció sokkal látványosabban eresztett le azután, hogy felhagytak a profi testépítéssel. Olyan legendák, mint Flex Wheeler vagy Kevin Levrone, szinte teljesen elfogytak mostanra:

TOP 5 BODYBUILDERS WHO LOST ALL THEIR GAINS !!!!

Please Click Here To Subscribe : https://www.youtube.com/user/luimarco?sub_confirmation=1 instagram : https://www.instagram.com/luimarco/ soundtrack ross bugden

Újra kellett tanulnia járni

Külön ki kell emelnünk Ronnie Colemant, aki minden idők legeredményesebb testépítője, összesen 8-szor nyerte meg a sportág csúcsának számító Mr. Olympia versenyt (Arnold „csak” hétszer), 1998. és 2005. között. Egyrészt hozzá köthető talán a mindennél nagyobb méret hajszolásának kezdete, másrészt a testépítés befejezése után a leépülése is legalább olyan látványos volt. A brutális edzéseiről híres bodybuilder videóin rengeteg sportoló nőtt fel, híres mondatai szállóigévé váltak a gyúrósok között: Coleman jellemzően még akkor is azt kiabálta, hogy „Lightweight, baby” (kis súly!), amikor éppen 300 kilóval a hátán guggolt. A karrierje után viszont nagyon megbosszulta magát, hogy ilyen szinten sanyargatta a testét évekig: a hátát egy több mint 10 órás műtéttel tudták csak újra használhatóvá varázsolni az orvosok, hogy megszabaduljon a krónikus fájdalomtól, ami után konkrétan újra kellett tanulnia a járni:

Ronnie Coleman Evolution 5 – 52 !!!

Ronnie Coleman Evolution 5 – 52.Hope You Like this video.Don’t forget to subscribe the channel. *Major Credit – 1.American Media, Inc. IFBB Mr.olympia – http://mrolympia.com

Ronnie Coleman After Back Surgery

“As you guys see I’ve progressed to the point of being able to do the assisted cardio bike. I was able to do this for about 30 minutes. I’m working my way to 45 minutes, then an hour.

A lebénuló bajnokok, a lufiként leeresztő ex-sztárok, meg úgy általában a kokszolás miatt bekövetkező testépítő halálokon túl is vannak még ezeknél is extrémebb esetek, következzen három, aminél durvábbat talán már nem is tud kitermelni magából a bodybuilding világa!

Beleőrült a szteoidokba

Eddig a férfiakról volt szó, de a nők is túl tudják tolni a cuccozást, a leghíresebb ilyen eset pedig egyértelműen Sally McNeilé, aki szó szerint beleőrült a szteroidozásba. A pankrációval is foglalkozó, magát férfiasra gyúró amerikai nő többször dührohamot kapott és emberekre támadt, szintén testépítő élettársát pedig súlyzókkal dobálta meg, majd egy újabb kiborulás alkalmával agyonlőtte a férfit. Sally McNeil jelenleg is börtönben van, életfogytiglant kapott.

ESPN’s American Muscle Magazine [Ray & Sally McNeal]

Vintage Bodybuilding TV

A felrobbant bicepsz esete

Ha a testépítés sötét oldalának legnegatívabb figuráját kellene megtalálni, az egyértelműen Gregg Valentino lenne, akit csak úgy emlegetnek, mint a férfi, akinek felrobbant a karja. Épp ésszel nehéz felfogni azt, amit Valentino a saját testével tett, egyetlen célja volt, hogy neki legyen a legnagyobb bicepsze a világon. Ezt persze kemény szteroidozás segítségével akarta elérni, és annyit szurkálta magát, hogy sikeresen el is fertőződött a keze, amit egy keletkező vérrög miatt fel is kellett vágni.

The Man Whose Arms Exploded-Gregg Valentino

I dont own the copyright.Taken from hidden lives

Edzés helyett olaj

A legőrültebbek viszont kétség kívül azok a testépítők, akiknek még a szteroidok által hozott gyors eredmény sem elég gyors. Néhány éve vált ismerté a Synthol nevű anyag, ami egy olyan olajkeverék, ami nem szívódik fel a szervezetben, azt ezt használó emberek pedig egyszerűen a testükbe injekciózzák, és így növelik meg izmaik méretét. Közülük is a leghíresebb a brazil Arlindo de Souza, aki semmi kifogásolnivalót nem lát abban, hogy groteszk púpokat növeszt így a testére. A szer használata természetesen nagyon veszélyes, könnyen az adott testrész amputációja lehet a vég.

Synthol arlindo de souza biggest Arms no bodybuilding

No Title

No Description

Erre már tényleg nem lehet mást mondani, csak annyit: miért?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló