Sport

Így működik az online sportfogadás

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.06 | 06:46
  • trendindex: 3

A sportfogadás nem teljesen szerencsejáték, ugyanis egy-egy jó háttérinformációval, vagy a statisztikák alapos vezetésével csökkenteni lehet a rizikót. Az internet világában nem csoda, hogy online is megjelent a sportfogadás, ami gyökerestül megváltoztatta az egészet. Az online fogadásnak sok előnye van a hagyományossal szemben, kezdve azzal, hogy az egészet le lehet rendezni otthonról. Az is elég kényelmes, hogy a nap 24 órájában bármikor neki lehet ülni, és az eredményeket is nyomon lehet követni. Lássuk, milyen is az online sportfogadás!

Fotó: Alan Crowhurst/Getty Images

Ma már nem kell magunktól kitalálnunk, hogy melyik csapatra érdemes fogadni, rengeteg tippeket adó oldal áll a rendelkezésünkre. Ezekben az a jó, hogy ők megoldják a munka nehezét, statisztikákat vezetnek arról, hogy melyik csapat hogyan teljesített korábban az adott pályán, vagy hogy milyen mozgások voltak a játékospiacon. Ezek az oldalak többnyire megvillantanak egy tipp részletet, viszont a teljes elemzésért fizetni kell. Általában különböző csomagokat kínálnak, kezdő és tapasztalt fogadóknak, kicsi és nagy oddsokkal. Ez azt jelenti, hogy a különböző csomagok különböző kockázatú tippeket tartalmaznak. Persze ahol nagyobb a kockázat, ott nagyobb a nyereség is.

Ilyen oldal például a tippdoctors,

ahol egészségügyi dolgozókról nevezték el a vásárolható csomagokat. Például az ápoló csomagban kevésbé kockázatos tippeket kínálnak, a rezidensben közepeseket, a doktorban pedig már a nagyon rizikósakat. De létezik egy mindent egybefogó, professzor csomag is.

tippdoctors.hu

Persze rengeteg ilyesmi oldal van külföldön is, viszont ha magyar meccsekre is szeretnél pénzt tenni, akkor érdemesebb egy magyar oldalt választani.

A tippek megszerzése után már csak találni kell egy fogadós oldalt

Magyarországon elég érdekes a helyzet ezen a téren, ugyanis a Szerencsejáték Zrt. igyekszik mindent elkövetni azért, hogy csak náluk lehessen fogadni, mondván, a külföldi netes fogadócégek nem adóznak itthon, így értéket sem termelnek. Ez csak azért problémás, mivel az Európai Unióba tartozunk, ők meg nem nézik jó szemmel, hogy nálunk monopólium a szerencsejáték, így máshol elvileg nem lehet fogadni. Viszont a piac nagy részét persze amúgy is ők uralják, övék a tippmix, a tippmixpro, a luxor, na meg a jó öreg ötös lottó, de hozzájuk tartoznak a kaparós sorsjegyek is.

Ha mégis más fogadóirodánál bonyolítanád a dolgot, rengeteg lehetőséged van. Talán a legnépszerűbb a bwin, vagy korábbi nevén betandwin. 29 sportágban lehet náluk fogadni. Az oldal összegyűjti az összes releváns mérkőzést ezekből a sportokból, szóval több tízezer meccsből lehet válogatni. A legtöbb ilyen oldalon először pénzt kell feltölteni, amivel fogadni lehet, tehát nem a saját bankszámládon lévő pénzzel játszol, hanem csak azzal az összeggel amit oda feltöltöttél.

Már az esportokra is lehet fogadni

Nem is olyan új ez a dolog, már évek óta működik, viszont ahhoz még nem elég nagy, hogy lenyomja a Magyarországon pöffeszkedő Szerencsejáték Zrt.-t, szóval nem lehet csak úgy válogatni az esport fogadós oldalak közül. Itt is legtöbbször a pénzfeltöltős módszer a jellemző, tehát itt is az oldalra feltöltött pénzzel játszol.

Ami még érdekesebb, hogy régebben lehetett a játékban megszerezhető tárgyakkal is fogadni,

viszont ezt betiltották, ugyanis így a 18 éven aluliak belecsöppentek a szerencsejátékok sötét világába. Ez a Counter Strike: Global Offensive játéknál működött, ahol 2-3 euróért ki lehet nyitni egy ládát, amiben rejtőzik egy fegyver kinézet, és ezek a kinézetek komoly pénzeket is érhetnek, ha szerencsés az ember. A gamer.hu korábban itt írt arról, hogy az összes létező skin értéke meghaladhatja a 310 millió dollárt. Ezeket a fegyver kinézeteket lehetett felrakni CS:GO meccsekre, ezzel a lehetőséggel meg elég sokszor éltek a fiatalabb játékosok.

Ami egyből látható is, megvan a veszélye az online sportfogadásnak, ugyanis gyerekek is nagyon könnyen részt vehetnek benne. Elég valószínű, hogy az “Elmúltál már 18 éves?” felirat nem sok fiatalt tántorít el, bár ez általánosságban is igaz a felnőtt tartalmommal futó oldalra. Persze sok-sok történetből és a pszichológusoktól régóta tudjuk, hogy a felnőttek számára sem túl egészséges ez a hobbi, durva függőséget okozhat, ami meg könnyen vagyonok elvesztéséhez vezethet. Te próbáltad már a sportfogadást?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Shakira megrázó bejelentést tett
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 30.