Sport

Hosszú Katinka dubaji luxusedzést és bébiszittert fizettetne az Úszószövetséggel

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.07 | 12:18

Újra munkába állna az olimpikon, egyelőre azonban még kérdéses, hogy megkapja-e, amit akar.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó bejelentette részvételi szándékát a jövő évi párizsi olimpián, és a felkészülést külön dubaji edzőtáborban képzelné el családjával együtt. Katinka azt szeretné, hogy a válogatottól elkülönülve utazhasson a Közel-Keletre a férjével és kisgyermekével egy ötcsillagos szállodába.

A MÚSZ egyelőre nem hozott döntést az ügyben, és a luxuskérések teljesítése sem zárható ki, ugyanakkor a válogatottal történő edzőtáborozás lehetősége még fennáll. Akárhogy is, Hosszú Katinkának jelenleg nincs meg az olimpiai szintideje sem, ami azt jelenti, hogy nem élvezheti a legjobbaknak járó kiváltságokat. Az úszónőnek a szakemberek szerint jelentős formajavulásra lenne szüksége az olimpiai szintidő eléréséhez.

A sportoló mindenesetre optimista és úgy érzi, van esélye a párizsi olimpián. A Nemzetközi Úszószövetség versenynaptára márciustól júniusig több lehetőséget kínál a kvalifikációra. A szövetségi kapitány, Sós Csaba, azonban kifejezte aggodalmát Hosszú esélyeivel kapcsolatban, kijelentve, hogy az előző versenyén már lefelé ívelő pályafutása miatt és a korának köszönhetően nehéz lesz ismét éremmel térnie haza az olimpiáról.

Hosszú motivációja jelenleg az is lehet, hogy megőrizze a kiemelt támogatását, amit a Gerevich-ösztöndíj jelent: ez havi többszázezres juttatást jelent.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló