Autósport

Charlize Theron tényleg imádja az autóversenyzést

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.19 | 09:48

A szőke színésznő már gyerekként gokartban nyomta le a fiúkat.

Charlize Theron lengette meg a zöld zászlót vasárnap a floridai Daytona 500-on, azaz a színésznő adta ki a jelet a szezonnyitó, 60. autóverseny mezőnyének. De a Golden Globe- és Oscar-díjas művész számára egyébként sem idegen a motorbőgés; kiskora óta része az életének:

A családom odavolt az autóversenyekért: úgy nőttem fel, hogy a dél-afrikai otthonunkban gyakran ment a tévében a helyi bajnokságok közvetítése. Apám ráadásul szerelő volt, és mindig bütykölt valami járgányt a hátsó udvaron, így számomra nagyon is ismerős a kocsik világa.

A post shared by ❤ (@charlize_theron_) on

A 42 éves színésznő új filmje, a Gringo, március 9-én érkezik a mozikba, melynek kapcsán a sajtótájékoztatón megemlítette gyerekkorának helyszínét, Dél-Afrikát is. Apját pedig egy őrült tudóshoz hasonlította, aki a ház mögött mindenfélével kísérletezett. A telkük mindig tele volt alkatrészekkel, kiszerelt motorokkal.

Amikor nyolcévesen már tudod, mi az a gyújtógyertya, akkor az a családodnak köszönhető. Más gyereknek ekkor még fogalma sincs az ilyesmiről. Imádtam az egészet: apám kis gokartokat épített nekem, amikkel mindig lenyomtam a fiúkat.

Ezeket a tapasztalatokat az Olasz meló című film forgatása során is tudta kamatoztatni, ahol a színészeknek autóvezetési tanfolyamot is javasolt a stáb.

Egy rakás pasival voltam összezárva négy hétig, és mindet lenyomtam vezetésben. Örülök, hogy olyan családból származom, amelyik ezt az előnyt biztosította nekem. A rendező azt hitte, hogy nekem – egyszem nőnek – plusz két hét kell majd, hogy rendesen megtanuljak vezetni. Kicsit szexista hozzáállás, nem?

Annyira jól akarta csinálni, hogy egyik férfikollégája egy ponton elhányta magát a kocsiban, egy másik pedig inkább haza kéredzkedett – egy csapat anyámasszony katonája közt állt helyt.

via GIPHY

Mark Wahlberg például teljesen kikészült a vezetési stílusomtól. Ezek után kinyír, hogy most lebuktattam!

A színésznő befutója a szezonnyitó Daytona 500-on szintén gyakran versenyzik fiúk között: szerinte Danica Patrick nagyon is kiérdemelné, hogy győzzön.

via GIPHY

Hogy nőként részt vesz ebben a felhajtásban, már az is hihetetlen. Láttam a legutóbbi szereplését, azóta figyelem a megmozdulásait. A bennem lévő csajszi szurkol neki, még a gyerekeim is odavoltak azért, hogy egy lány odaáll a rajtvonalhoz. Az ilyesmi többé, gazdagabbá teszi az életet.

Vasárnap Theron tiszte volt megadni a futam-indító jelet, számol be a Nascar az eseményről:

Elejtette már valaki a zöld zászlót? Ettől félek a legjobban. Nagyon izgulok, hiszen egy olyan környezetben leszek, ahol ezt a sportot hatalmas tisztelet és rajongás övezi. Szeretek olyan tömeg része lenni, akik izgatottak amiatt, amit látni fognak. Ki ne lelkesedne a gyors autókért, melyeket vérprofik hajtanak?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.