esport

A gyerekeink már videójátékból gazdagodnak majd meg

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.09 | 16:33

A Counter-Strike nevű lövöldözős játékot vélhetően senkinek nem kell bemutatni, legalább hallomásból mindenki belefutott már a 2000-es évek slágerjátékába, a CS-be. De azt már kevesen tudják, hogy a hobbijátékon túl komoly versenyeket, havi fizetéseket és brutális bónuszokat osztanak a legjobbaknak? A 21. század új karrier modellje az esportolók életén alapul.

(fotó: Kevin C. Cox/Getty Images)
(fotó: Kevin C. Cox/Getty Images)

Örök érvényű igazság, hogy olyan foglalkozást válassz, amit tényleg élvezel és mindennap boldoggá tesz. Ha jól is lehet vele keresni, lényegében már az élet császára vagy! A fiatalok számára jó hír, hogy már most is komoly pénzeket lehet szakítani egyik kedvenc időtöltésükből, a videojátékokból, és ez a tendencia évről-évre tovább növekszik.

De hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, és ha már úgyis a matek érettségiről szól ma minden, lássunk egy konkrét példát. A szemléltetéshez vegyük alapul napjaink egyik legismertebb esport játékát, a Counter-Strike-ot, mely már a 2000-es években is sokakat a gép elé ültetett!

A röviden csak CS-nek becézett játékot havi szinten 10 millió egyéni felhasználó pörgeti, a legjobbak számára pedig komoly pénzdíjakkal kecsegtető versenyeket írnak ki a szervezők. Egy átlagos versenyen 100 000 dolláros összdíjazással várják a versenyzőket, átszámítva ugye durván 30 millió forintról beszélünk. Ennek a győztes csapat egy személyben megkapja a felét, ami az ötfős társaságnak fejenként 3 milliót jelent. A körítés és a hangulat pedig még ezeken a kisebb eseményeken is elképesztő.

Ilyen versenyből havonta több is akad, az eggyel nagyobb kategóriájú versenyeken már ennek a dupláját lehet nyerni, a világbajnokságnak is beillő csúcskategória pedig fejenként fizet 30 milliót. A selejtezők minden esetben online zajlanak, otthonról is bárki bevállalhatja, hogy aztán a kijutó csapatoknak a szervezők minden költségét fizethessék. Utazás, szállás, teljes ellátás, tiszta luxus élet.

Ahhoz persze, hogy a legjobbak lehessenek, rengeteg gyakorlás szükséges, de hát mihez nem?! Sőt, a profi csapatok igazolt játékosai már a felkészüléshez is erre kialakított házban élnek, ami már tényleg a pofátlanság netovábbja.

A csúcstechnikával felszerelt gyakorló házak mellé természetesen havi fizetés is jár, az utóbbi időkben számos csapat játékosainak fizetése vált nyilvánossá. Egy felső-közép kategóriás játékos be kell, hogy érje havi 1,2 millió forintnak megfelelő összeggel, a legjobbak viszont ennek a sokszorosát keresik, ezen a szinten nem ritka a havi 6-7 milliós bér sem.

Arról pedig már végképp ne is tegyünk említést, hogy a fizetés mellé milyen bónuszok járnak, nemrég az egyik lengyel csapat játékosa egy vadonatúj Mercit kapott a győzelem mellé ajándékba. Csak úgy, jófejségből.

Az esport-fizetés lufi pedig egyre nagyobbra és nagyobbra fújódik, a tendencia brutálisan gyors növekedést mutat. 2015-ben még “csak” 6,2 millió dollárt osztottak ki a versenyeken egy év alatt, 2016-ban ennek már közel háromszorosát, 17,2 milliót, míg a versenyek számában csak 15%-os emelkedés történt.

Az esport világába a pénzemberek és szponzorok valósággal pumpálják a pénzt, ha ez így halad, egy idő után még az ügyetlenek is gennyesre keresik majd magukat, pusztán azzal, hogy a gép előtt játszanak. Csak nehogy a lufi előbb durranjon ki.

Címoldali kép: Instagram


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.