esport

Magyarországot is beveszik az e-sportok: élő közvetítés az ELeague döntőről a Spíler TV-n

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.30 | 15:43

Tényleg több tízezren figyelik, ahogy emberek számítógépen játszanak? Igen, és hamarosan mi is nézni fogjuk. December 3-án a Spíler TV élőben közvetíti az ELeague atlantai döntőjét, ahol a világ legjobb Counter-Strike játékosai csapnak össze.

(Fotó: Rob Stothard/Getty Images)
(Fotó: Rob Stothard/Getty Images)

Különleges élő közvetítéssel készül az e-sport rajongóknak a Spíler TV, a csatorna elsők között hozza el Magyarországra az e-sport világot a CS:GO ELeague döntőjének közvetítésével, amelynek hazai jogtulajdonosa a nuus.hu-t is kiadó IKO Digital. Az online játszható számítógépes játékok ugyanis az elmúlt években önálló sporttá fejlődtek, saját bajnokságokkal, pénzdíjazású döntőkkel, igazolt, profi játékosokból álló, rendszeres edző csapatokkal, akik már nem otthon, a szoba sötétjében ülve, hanem hatalmas stadionok közepén, telt házas nézőterek előtt csapnak össze ellenfeleikkel. Ezeknek a versenyeknek a közvetítését online is több százezren követik, a televíziós közvetítésekkel pedig még nagyobb kört hódíthat meg hamarosan magának ez az új sport.

A Spíler TV december 3-án 22:00-tól a CS:GO ELeague döntőt közvetíti majd Atlantából, ez a több évtizedes múltra visszatekintő Counter Strike játék legnagyobb versenye. Olyan profi gamer-ek harcát követhetjük majd nyomon, akiknek mára hivatásuk az online játék, és napi szinten akár 12-14 órát töltenek azzal, hogy technikájukat, stratégiájukat tökéletesítsék.

 

 

 

 

 

spiler_egybe1
A közvetítés magyar nyelvű szakkommentátorai a hazai CS:GO közösségben jól ismert Retkes „sPrAY” Patrik és Bíró „Hemi” Tamás lesznek. Kép: Bíró Balázs/Esportmilla

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló