Extrém

Atom menő szörfös rekord Portugáliában – Gabeira lett a “hullámok királynője”

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.12 | 11:20

A brazil Maya Gabeira saját korábbi rekordját megdöntve szörfözött egy 22,4 méteres hullámon Nazaréban.


A Szörf Világliga (WLS) a héten jelentette be hivatalosan az új rekordot, amely túlszárnyalja Gabeira 2018-as teljesítményét, amikor egy 20,72 méteres hullámot lovagolt meg.

“Bár nem vagyok egy versengő alkat, nagyon benne voltam a lendületben és a szokásosnál bátrabb voltam aznap. Többet kockáztattam, mint amennyit általában szoktam. A zaj, amely a hullám megtörését kísérte, rádöbbentett, hogy valószínűleg ez volt a legnagyobb hullám, melyen valaha szörföztem” – árulta el Gabeira.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Que dia inesquecível . Bater o meu recorde, e ainda ter a maior onda do ano entre homens e mulheres! Acho q seria impensável anos atrás . Mas no fundo, lá no fundo eu já tinha sonhado com isso! Ao meu time devo esse feito, @sebastiansurfs @stephjohnes @polvo32 @miguel_prata @langerds @dr_axel_haber @spartamedic @mfffrois @nuno_x21 @joulia_mia … e tantos outros!!! Obrigada por tudo de verdade!!!!! Thanks to my team … this is our achievement and you deserve it so much!!!! I never thought this could happen, still feels surreal. To have a woman in this position in a male dominated sport is a dream come true! Congratulations to @justinedupont33 for Ride of the Year, and for @michaelafregonese for that incredible barrel at Jaws! I am so proud of the women this year, phenomenal effort! @wsl

Maya Gabeira (@maya) által megosztott bejegyzés,

A 33 éves szörfös a Nazaréban lévő Praia do Norte szörfözőhelyen február 11-én hajtotta végre rekorder mutatványát a WLS versenyén. Gabeira hulláma kevesebb mint egy méterrel volt csak magasabb, mint amelyen a francia Justin Dupont aznap szörfözött. Annyira szoros volt köztük a verseny, hogy oceanográfusoknak kellett hitelesíteniük az eredményeket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.