Kosárlabda

Nem sok 18 éves tudna visszautasítani 3 milliárdot. Mutatunk valakit, aki megtette

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.01 | 14:46

Úgy hívják az illetőt, hogy LeBron James. Az NBA egyik legjobb kosarasát a középiskola végén kereste meg egy szerződéssel a Reebok. Nem éltek túl jól akkoriban, de János királynak helyén volt az esze.

(kép: Joe Robbins/Getty Images)
(kép: Joe Robbins/Getty Images)

LeBron nemrég egy interjúban beszélt arról, hogyan kereste meg annak idején a Reebok egy 10 millió dolláros szerződéssel (ez mostani árfolyamon körülbelül 3 milliárd forint). A középiskola végén járó kosaras tehetsége már akkor is nyilvánvaló volt, a Reebok meg is próbált lecsapni rá, és csak LeBron megfontoltságát dicséri, hogy nem írt alá hozzájuk. Már csak azért is nagyon tiszteletreméltó ez, mert James családja nem élt túl jó körülmények között akkoriban, ahogy elmesélte, konkrétan egy nagyon olcsó lakótelepi lakásból repült el tárgyalni a cég elnökével, Paul Firemannal, akinél egy akkora tárgyalóasztalhoz ültették, amilyet még soha nem látott korábban.

De hiába volt fiatal és szegény, ne akarta elfogadni az első nagy ajánlatot, tisztában volt ugyanis a képességeivel. És milyen jól tette! LeBron végül a Nike-val szerződött, akiktől 70 milliót kapott, nemrég pedig, már számos bajnoki címmel a háta mögött, élete végéig szóló szerződést kötöttek vele, aminek az értéke 1 milliárd dollár körül van. Valószínűleg teljesen máshogy alakul minden, ha akkor rögtön igent mond a Reeboknak, potom 10 millió dollárért…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.