Labdarúgás

Hova tovább Cristiano Ronaldo?

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.06 | 17:18

A portugál világsztár, Cristiano Ronaldo nem érzi magát felhőtlenül boldogan a Manchester Unitednél. És a pletykák szerint Erik Ten Hag, a csapatot a következő szezontól irányító vezetőedző, nem is számol vele. A kérdés tehát adott: hova tovább Cristiano Ronaldo?

Előző év nyarán a portugál világsztár, Cristiano Ronaldo úgy döntött, otthagyja Torinót és visszatér korábbi együtteséhez, a Manchester Unitedet. Érdekes lett volna megnézni a 20 bet oldalát, hogy mekkora eséllyel adták azt, hogy Ronaldo Angliába igazol. Az biztos, a szurkolók nagy örömmel fogadták a klubikon visszatérését. Hiába azonban az öröm, és Ronaldo elszántsága, a portugál támadó csak szenved a Unitednél: huszonhét mérkőzésen tizenhat gólt szerzett és három gólpasszt osztott ki. Hogy mi áll a „szenvedés” hátterében arra egy mélyebb, szakmai elemzés tudna rávilágítani, de jelen esetben az az érdekes, hogy a pletykák szerint Erik Ten Hag, a csapatot a következő szezontól irányító vezetőedző nem számol Cristiano Ronaldóval.

A szakember hosszú távú terveinek nem része a támadó, így zöld utat adott a játékosnak, aki, ha úgy dönt, nyáron elhagyhatja a csapat. A teljes képhez hozzátartozik, hogy Ronaldónak még több mint egy év van hátra a szerződéséből, amely 2023 júniusában jár le, és szerepel benne, hogy a kontraktus további egy évvel meghosszabbítható. És talán nem meglepő, de Ronaldo a legjobban fizetett játékos a Premier League-ben, azzal, hogy hetente 480 ezer fontot keres.

Távozásának híre érthető módon megdöbbentette a United-szurkolókat, akik az idei szezonban mutatott küzdelmei ellenére Ronaldót még mindig ikonikus figurának tartják. És azt várták tőle, hogy segít a United újra trófeákért harcolnia, de ez az álom rémálommá vált. Cristiano Ronaldo szenved, a United pedig ezúttal sem ér oda a dobogóra.

Hova tovább?

Ahogy felmerül Ronaldo esetleg távozása, rögtön beindultak a találgatások azzal kapcsolatban, hol folytatja a futballista. Nos, a fogadóirodák szerint több opció is van: a Sporting Lisszabon, a Paris Saint-Germain, a Real Madrid és a Manchester City. De a legvalószínűbb az az, hogy a portugál világsztár oda tér vissza, ahonnan indult: a Sporting Lisszabonhoz. A szegénységben felnövő Ronaldo mindössze tizenkét éves volt, amikor 1997-ben csatlakozott a Sporting akadémiájához, majd öt évvel később, tizenhét évesen, a 2002-03-as szezonban már a felnőtt csapatban debütál. Annak az esélye, hogy Ronaldo a portugál klubhoz megy vissza 7 a 2-höz.

A második legvalószínűbb eshetőség Párizs, és a Paris Saint-Germain.A francia együttesnek ugyanis megvan a szükséges gazdasági háttere ahhoz, hogy megfelelő ajánlatot tegyen Ronaldónak. Azért is van arra lehetőség, hogy Ronaldo a PSG-hez megy, mert jelenleg arról szólnak a hírek, hogy Kylian Mbappé a Real Madridhoz szerződik, márpedig valakivel pótolni kell a francia támadót. Azért is lenne pikáns a transzfer, mert Ronaldo párizsi érkezése esetén a hétszeres Ballon d’Or-győztes Lionel Messivel kerülne egy csapatba. (Azt csak csendben tesszük hozzá, hogy edző legyen a talpán, aki annyi világsztárt, amennyi a PSG-nél van, kezelni tud.)

És mi a helyzet a Real Madriddal? Az az igazság, hogy bár van rá némi esély, a fogadóirodák szerint az esély 14 az 1-hez, hogy Ronaldo Madridban folytatja, de ennek sportszakmai értelemben nem sok értelme van, főleg úgy, hogy most egy fiatal, feltörekvő Vinicius Junior játszik a posztján. Annyi előnye azért lenne a dolognak, hogy a Madrid kap egy olyan játékost kap, aki 20-30 góllal is hozzájárulhat a szezonhoz, miközben Vinicius Junior további mentorálását is elősegíti.

A Manchester City 16/1-es szorzóval a négyes mezőny outsiderének számít.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.