Labdarúgás

Teljesen elszabadult a játékospiac, CR7 már a 10 legdrágább focista közé sem fér be

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.13 | 16:43

A Football Observatory legújabb kutatása alapján a Real sokszoros aranylabdás portugáljánál kétszer drágább labdarúgó is van már. De tényleg megér egy játékos 210 millió eurót?

Neymarnak nagyon felment az ára (kép: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO)

A labdarúgók transzferdíjai pontosan csak akkor realizálódnak, ha valaki tényleg hajlandó is kifizetni az átigazolási pénzt, ennek ellenére időről-időre próbálják megbecsülni az adott játékosok „árát”.

Messi például kétség kívül a világ egyik legjobb játékosa, de igazán sokat sosem fizettek érte, hiszen tizenéves kora óta a Barcelonában játszik, és akkora ikonja a klubnak, hogy hatalmas meglepetés lenne, ha egyszer eligazolna onnan.

Legfőbb vetélytársa, Cristiano Ronaldo viszont már volt a világ legdrágább játékosa, amikor 2009-ben a Manchester Unitedből a Real Madridba igazolt, ekkor körülbelül 95 millió eurót csengetett ki érte a királyi gárda. Pár évvel később Gareth Bale-ért valószínűleg még többet kapott a Realtól a Tottenham, de ott nem hozták nyilvánosságra a pontos összeget.

A kifizetett átigazolási összeg alapján jelenleg Paul Pogba a világ legdrágább játékosa, érte a Manchester United volt hajlandó átutalni 105 millió eurót a Juventusnak. A legfrissebb előrejelzések alapján viszont idén nyáron akár teljesen felrobbanhat a piac, és hatalmas összegekért cserélhet gazdát egy-két játékos. A Football Observatory szakértői szerint a 200 millió eurós határ átlépése sem elképzelhetetlen.

Cristiano Ronaldo szerződése jelenleg stabil, és nem is úgy tűnik, mintha a portugál elvágyódna Madridból, szóval nem lóg a levegőben üzlet vele kapcsolatban. Így az ára is nagyjából annyi, mint 8 évvel ezelőtt, hiába az Eb- és BL-győzelem, valamint az Aranylabdák. 112 milliós becsült árával pedig jelenleg még a 10 legdrágább játékos közé sem fér be.

Messitől még egy ideig nem akar megválni a Barcelona, ahol hamarosan új szerződést kell kapnia, ha meg akarják tartani (2018-ig él a jelenlegi kontraktusa), amiben a hatalmas fizetésemelés mellett állítólag 400 millió euróban határozzák majd meg a kivásárlási árát. Ezzel nyilván a világ legdrágább játékosa lenne, addig viszont, a becsült piaci érték alapján, csak a negyedik, 151 millió euróra tartják jelenleg.

A két nagyon jó szezont futó csapat is van, aminek egy-két játékosának nagyon megdobta az árát a jó szereplés. A Juventusból Dybala (115 millió euró) és Higuaín (120 millió euró), a Tottenhamből pedig Harry Kane (153 millió euró) és Dele Alli (155 millió euró) katapultált a Top 10-be, utóbbi kettő rögtön a dobogó két alsóbb fokára.

Az Atletico Madrid viszonylag olcsóbb játékoskerettel is nagyon erős teljesítményt tudott felmutatni az utóbbi pár évbe, náluk a francia csatár, Antoine Griezmann tehetségét tudná legjobban súlyos pénzekre váltani a klub. Sokáig úgy is tűnt, hogy ő lesz az idei nyár legnagyobb durranása átigazolási szempontból, de nemrég azt nyilatkozta, hogy még marad, mivel az Atletit kizárták az átigazolásokból, így nem tudnák megoldani a pótlását. Pedig több angol klub is bekészítette már érte a pénzes bőröndöket.

A Barcaból Messi mellett Luis Suarez képvisel még nagyobb értéket, érte most valahol 140 millió euró körül kellene fizetni a szakértők szerint, de gránátvörös-kékben rúgja a labdát a világ jelenleg legdrágábbnak tartott játékosa:

a becslések szerint Neymar ára simán lehet 210 millió euró is,

amit állítólag Angliából több csapat is hajlandó lenne kifizetni. Íme a lista a világ 10 jelenleg legdrágábbnak tartott játékosáról. Ismételjük, C. Ronaldo már nincs köztük:

  1. Neymar Jr. – 210 millió euró
  2. Dele Alli – 155 millió euró
  3. Harry Kane – 153 millió euró
  4. Lionel Messi – 151 millió euró
  5. Antoine Griezmann – 150 millió euró
  6. Luis Suárez – 140 millió euró
  7. Paul Pogba – 134 millió euró
  8. Gonzalo Higuaín – 120 millió euró
  9. Eden Hazard – 117 millió euró
  10. Paulo Dybala – 115 millió euró


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló