Labdarúgás

Nem hiszed el, kik kaptak szobrot Manchesterben

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.23 | 13:48

Két foci sztár, Kompany és David Silva kap szobrot a Manchester Citytől.

A Manchester City hét végén felavatja Vincent Kompany és David Silva szobrát az Etihad Stadion előtt. Az angol foci bajnokság címvédője hétfőn közölte, hogy az avatás az Arsenal elleni hazai bajnoki mérkőzés előtt lesz. A szobrász a pandémia miatt személyesen nem tudott találkozni belga és spanyol modelljével, úgyhogy kíváncsian várjuk az eredményt…

Kaldun al-Mubarak, a Manchester City elnöke kiemelte:

Kompany és David Silva “mindketten generációjuk ikonjai”. A szobrok az előttük való tisztelgés mellett a következő generációk számára is lehetőséget adnak a rájuk való emlékezésre.

A spanyolokkal világ- és kétszeres Európa-bajnok David Silva

– akit sok szakértő a klub valaha volt legjobb játékosának tart – 2010 és 2020 között játszott az angol együttesben, amelyben 436 mérkőzésen lépett pályára. A bajnokságot négyszer, az FA Kupát kétszer, a ligakupát ötször, az angol szuperkupát (Community Shield) háromszor nyerte meg, a Bajnokok Ligájában klubrekorderként hetven alkalommal szerepelt.

Kompany 2008-ban érkezett a Manchester Cityhez,

amelyben 2019-ig szerepelt, négy bajnoki cím, két FA Kupa-trófea és négy ligakupa-siker szerepel a dicsőséglistáján. Az Etihad Stadion előtt kap még szobrot a csapattól nyáron az FC Barcelonához távozó Sergio Agüero is. A klub góllövő rekorderének emlékműve jövőre készül el.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló