Labdarúgás

Megvan a neve Beckham saját új focicsapatának

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.06 | 15:44

Ha minden a tervek szerint alakul, hamarosan stadionjuk is épül, és 2020-től indulhatnak a bajnokságban.

(kép: AFP PHOTO / POOL / Chris Radburn)

David Beckham még mindig ezer szállal kötődik az LA Galaxy-hez (a Los Angeles-i csapatba ment levezetni európai karrierjének befejezése után), saját csapatával viszont a keleti parton veti majd meg a lábát, nemrég hivatalosan is bejelentésre került az Inter Miami megalapítása. Beckham az amerikai ligába igazolásakor kötött egy opciós szerződést a franchise-zal arra vonatkozólag, hogy idővel esetleg saját csapatot is indítani az MLS-ben, ennek pedig most jött el az ideje.

Az új csapat neve az olasz Interre hajaz egy kicsit (teljes néven FC Internazionale Milano, röviden Inter Milan), ebből a szempontból kicsit pikáns is, hiszen Beckham nem itt, hanem a városi rivális AC Milanban játszott kicsit, valójában viszont Miami város közösségének akarnak üzenni vele: a floridai metropolisz lakosságának nagyobbik része latin gyökerű, feléjük gesztus a spanyol nyelv használata, a csapat teljes, hivatalos neve ugyanis Club Internacional de Fútbol Miami lett.

Stadionjuk mondjuk nincs, a városi tanács valószínűleg még időn dönt arról, hogy engedélyezik-e egy 25000 férőhelyes pálya felépítését. Maga a csapat egyébként a tervek szerint 2020-tól venne részt a bajnokságban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.