Labdarúgás

Lionel Messi a világ legjobban kereső labdarúgója

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.15 | 15:18

A Forbes szerint Ronaldot és Neymart is megelőzte.

Az üzleti magazin friss éves listáján az FC Barcelona csatára 126 millió dolláros bevétellel áll az élen. A hatszoros aranylabdás argentinnak a 2019/20-as szezonban 92 millió dollárra rúgott a fizetése, és további 34 millió folyt be reklámszerződéseiből. Őt a legjobban fizetett futballisták listáján a Juventus portugál sztárja, Cristiano Ronaldo követi 117 millióval. Ebből 70 milliót tesz ki a fizetése, és 47 millió származik a szponzori, hirdetési megállapodásokból. A harmadik helyet a brazil Neymar foglalja el, a Paris Saint-Germain támadójának 96 milliója a Forbes szerint 78 millió dolláros fizetésből és 18 milliós reklámpénzből tevődik össze.

Messi ezzel átlépte az egymilliárd dolláros kereseti álomhatárt, a sportolókat tekintve negyedikként. Előtte az egyaránt amerikai golfozó, Tiger Woods, illetve a profi ökölvívóként világklasszis Floyd Mayweather, valamint az argentin legnagyobb egyéni riválisa, Cristiano Ronaldo érte el az egymilliárd dolláros keresetet.

A legendás kosárlabdázó, a szintén amerikai Michael Jordan is sportmilliárdossá vált már, ő viszont csak sportkarrierjét követően lépte át a határt a Nike sportszergyártóval megkötött új szerződését, illetve a Charlotte Hornets megvásárlását követően. Sajtóhírek szerint az 57 esztendős Jordan a Nike-tól évente 130 millió dollár állandó bevételhez jut, míg a 2010-ben 175 millió dollárért megvásárolt NBA-klub a Forbes becslései szerint mostanra 1,5 milliárdot ér.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.