Labdarúgás

Hivatalos! Szoboszlai Dominik a Leipzig csapatához igazol

  • Szerző:homarton
  • 2020.12.17 | 18:37

A Liverpool ellen már játszhat is a BL nyolcaddöntőjében.

Szoboszlai Dominik az RB Leipzig labdarúgócsapatához szerződött a Salzburgtól. A 20 éves magyar válogatott középpályás a német klub honlapja szerint négy és fél éves, 2025 júniusáig szóló szerződést írt alá csütörtökön.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Proximus Sports (@proximussports_fr)

Szoboszlaival már 18 játékos – többek között Gulácsi Péter – került az osztrák klubtól a testvéregyesülethez. A lipcsei csapatnak a kapuson kívül van még egy magyar válogatott labdarúgója, Willi Orbán.

Szoboszlai új csapatában a 17-es mezszámot viseli majd. A Salzburg színeiben vasárnap a Wolfsberger AC elleni bajnokin lép pályára utoljára, karácsony után csatlakozik az RB Leipzighez, és a német Bundesligában január 9-én a Borussia Dortmund ellen mutatkozhat be.

“Nagyon örülök, hogy a pályafutásom egy újabb fejezetébe lép, ráadásul a Bundesliga egyik topcsapatánál, amely tavaly BL-elődöntős volt – idézte a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja Szoboszlait. – Nagy kihívás lesz itt is helytállni, de természetesen mindent meg fogok tenni azért, hogy ez minél jobban sikerüljön, és minél hamarabb a német bajnokságban is bizonyítsak. Remélem, a válogatott is profitál majd abból, hogy két válogatottbeli csapattársammal, Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel is egy klubcsapatban játszom mostantól.”

A Leipzighez igazolásával eldőlt, hogy Szoboszlai tavasszal is pályára léphet a Bajnokok Ligájában, hiszen a német együttes a Manchester Unitedet is megelőzve csoportmásodikként bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a 2019-es győztes Liverpool lesz az ellenfele.

Címlapkép: MTI

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló