Tech

Wow! Dél-Koreában megcsinálták A bolygó neve: halál exoskeletonját

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.02 | 17:22

Vagy legalábbis egy ahhoz nagyon hasonlót. Sőt, talán még egy kicsit menőbb is lett a Hankook Mirae Technology fejlesztette robot.

Exoskeletonokkal (de a powered armor, exoframe, hardsuit vagy exosuit kifejezés is sűrűn használatos) már egy rakás filmben (például az Elysiumban, de végülis Iron Man páncélja is egy ilyen) és videojátékban (például Titanfall, Call Of Duty: Advanced Warfare) találkozhattunk. Rengetegféle van belőle, amik nagyon különbözőek lehetnek. A lényeg: a szó egy olyan gépezetet jelöl, amit az emberi test irányít, azt egészíti ki, és megsokszorozza annak erejét. Ez lehet akár pár végtagokra erősített rúd, vagy egy olyan hatalmas rakodógép, mint „A bolygó neve: halál”-ban, amivel Ripley a végén hazavágja az alienkirálynőt. És valami ehhez hasonlót készített most a Hankook Mirae Technoligy is:

A Method-2 névre hallgató robotmonstrum majdnem 4 méter magas, és másfél tonnát nyom. Két lábon jár, kezei vannak 5 ujjal, hüvelykujjal, amiket ráadásul mozdulatokkal tud irányítani a testében ülő ember. Most már jöhet a zombiapokalipszis, egy ilyenben biztonságban leszünk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló