Tech

LOL: Rehab segít a hackereknek, hogy tisztes állampolgárokká váljanak

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.09 | 07:22

Hét fiatal férfi vett részt az egyelőre még kísérleti stádiumban lévő rehabilitációs programban, amely cyberbűnözők számára hivatott segítséget nyújtani abban, hogy törvénytisztelő állampolgárként élhessenek.

A brit National Crime Agency jóvoltából indított programra Bristolban került sor. Alapvetően két cél lebeg a szervezők előtt: prevenció a fiatalok számára, illetve a már „elcsúszott” cyberbűnözők leszoktatása az illegális cselekedetekről.

Az első, béta-verziós program keretén belül az érintett fiatalemberek olyan képzéseken vehettek részt, amely segít abban, hogy szakmai tudásukat és képességkészletüket etikus módon használhassák, illetve jobban megismerjék a rájuk vonatkozó törvényeket.

A résztvevők mindegyike olyan fiatal, aki tört már be idegen számítógépes rendszerekbe, főként az iskolájuk biztonsági rendszerébe. Gyakran az első ilyen akció a véletlen műve volt, de az alany aztán tovább mélyítette tudását, és egyre több rendszert tört fel a manipuláció szándékával.

Sokan arra hivatkoznak az érintettek közül, hogy a hacker-tevékenység volt az egyetlen módja annak, hogy az iskolai zaklatást elkerüljék, így ezek a fiatalok a program keretében pszichológiai segítséget is kapnak.

Nyitókép: pixabay.com CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló