Tech

Cuki robottal támad a Samsung

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.01.11 | 16:18

Bemutatkozott Ballie, a Samsung robotasszisztense, és elég cuki.

Gondolom sokaknak ismerős a Star Wars új részeiben szerepet kapó BB-8. A Samsung elhozza ezt a lakásokba, a felhasználóknak, ugyanis erre hajazó, formáját tekintve semennyire sem hétköznapi értelemben vett robotja megmutatta magát a CES-en. A gyártó szerint Ballie egy személyre szabott robottárs, ami egyszerűen és felhasználóbarát módon segíti és támogatja tulajdonosát, illetve családtagjait, beleértve a háziállatokat is, miközben betölti egy digitális asszisztens szerepét. Tehát emlékeztet, zenét keres, kezeli az okoseszközöket, kameraképe alapján elindítja a robotporszívót, ránézhetünk az ingatlanunkra, állíthatjuk a lakás hőmérsékletét, illetve mobil felhasználói felületével pedig még egyszerűbben kezelhető.

Ami a bemutatókon látott funkciókat illeti, a kedves, szerethető kis gömbre tervezett és több színben elérhető Ballie leginkább egy cselédre hajaz, aki folyton a nyomunkban van, a kedvünkben akar járni, és teljesíti kéréseinket.
Kis kameraszemével fölnéz ránk, lesi kívánságainkat, mikrofonjával szomjazza utasításainkat. Jelenleg beszélni még nem tud, de mivel a végleges verzió nem teljesen ismeretes, ezért lehet még erre is képes lesz. Ezért a pontos technikai paraméterek, aksi, és felhasználói ár sem ismert, illetve az sem, hogy csak Samsung eszközökkel fog működni, vagy bármilyen mással is kooperálni tud majd guruló asszisztensünk.

Betölti azokat a funkciókat amiket más asszisztensek is, de fejlett rendszerének köszönhetően érzékeli a koszt, méri a párát, a hőfokot tehát segítségünkre lehet ezen adatok kielemzésében, kameraképe állandóan elérhető, ezért biztonsági kamerának is használható, de arra is képes lesz, hogy odaguruljon a kutyánkhoz és játszon vele. Az mondjuk kérdés, ha a kutyánk játszik vele, az mennyire viseli meg. Több emberi utasításra is hallgatni fog, tehát odahívhatjuk magunkhoz, és kérhetjük, hogy most inkább ne legyen láb alatt.

H.S. Kim, a Samsung szórakoztató elektronikai üzletági vezérigazgatója mutatta be a robotot, játszott vele, majd demonstrálta az eszköz tudását, végül a kezébe gurult és nyugalomba helyezte magát. Meglehetősen cukinak tűnik.  Azonban hiába a gyártói odafigyelés, adatvédelmi szempontból az ennyire mindennapi életünket befolyásoló eszközök mindig hordoznak magukban veszélyt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló