Tech

Mit tegyünk ha még Windows 7 van a gépünkön?

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.01.17 | 10:48
  • trendindex: 2

Kedden hivatalosan is nyugdíjba vonult az operációs rendszer, megszűnt a támogatása.

A Windows 7 támogatásának megszűnése hazánkban sok felhasználót érint. A felmérések adatai alapján hazánkban idén decemberben az internetezésre használt számítógépek több mint harmadán ez a rendszer futott. Az aktív használatban lévő számítógépek olyan egyharmadán még Windows 7 fut világviszonylatban is. Azonban a Windows 7 terméktámogatásának megszűnése nem jelenti azt, hogy a számítógépünk ne működne tovább, ahogyan eddig hiszen hétköznapi használatuk során a felhasználók egy ideig biztosan nem fognak változást tapasztalni. Kevésbé lesz biztonságos, és nem fognak érkezni támogatások.

Az átállásra több lehetőségünk van, ha a számítógép hardveresen kompatibilis a Windows 10-zel, akkor lehetőségük van átállítani rá a PC-t, egy pár ezer forintos kód megvásárlásával. Illetve válthatunk más operációs rendszerekre is ingyenesen, vagy akár egy másik, újabb számítógép beszerzése is alternatíva lehet.
A Microsoft a Windows 7-et 2009. október 22-én jelentette meg, tehát több mint egy évtizedet hűségesen kiszolgált, és folyamatosan frissítve volt.

Kép:Pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló