Tech

Nem vicceltek a kínaiak, tényleg összeraktak egy dróntaxit

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.06 | 13:24

A kínai Ehang vállalat 2015-ben bejelentette, hogy építenek egy teljesen automata repülő utasszállítót. Most feltöltötték az első videót, amiben láthatjuk a drón repülését.

Míg a vezető technikai fejlesztők a földi, vagy Elon Musk esetében a földalatti közlekedésben látják a jövőt, addig az Ehang repülő taxikkal kísérletezik. A drón elektromos, és a tervekről már is írtunk, és akárcsak a modern autók, 130 km/h-val tud haladni, elbír 230 kilót, mindezt 300 méter magasan, az akksija pedig 15 kilométert bír. Az utasoknak csak be kell pötyögniük az úti célt, a drón pedig teljesen automatikusan elrepül a kívánt helyre. És most megvolt a tesztrepülése is.

Ez nem egy extrém sport, szóval az utasok biztonsága az első. Most, hogy túl vagyunk az első sikeres teszten, kíváncsiak vagyunk, mit tartogat számunkra a jövő, és hogyan alakul a légi mobilitás.

– nyilatkozta az Ehang igazgatója, aki azt is elárulta, hogy pár hónapon belül szeretnék élesíteni a légtaxi szolgáltatást Dubajban. Végül is a drón célja, hogy könnyebbé tegye a közlekedést városi környezetben, gazdag embereknek. Viszont dubajiak még nem válaszoltak, ugyanis a város már tárgyal egy hasonló, német légtaxi társasággal.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.