Tech

Itt a Ford új találmánya, a kabát, amivel üzenni lehet

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.02.07 | 10:18

Sokkal hasznosabb, mint amire először gondol az ember. A kerékpáros dzseki hátulján LED-es kijelző van, amely különféle hangulatjeleket tud megjeleníteni.

A városi kerékpározás nagyon izgalmas lehet, de sok veszélyt is rejt. 2018-ban az Egyesült Államokban több mint 850 kerékpáros vesztette életét a járművezetők miatt, ami 6,3 százalékkal több, mint az előző évben. Európában évente több mint 2000 kerékpáros hal meg szintén a járművezetők figyelmetlensége miatt.

A kerékpáros biztonság javítását célzó „Oszd meg az utat” kampány részeként az autógyár európai részlege egy kerékpáros dzsekit tervezett, amelynek hátulján hatalmas, jól látható LED-es kijelző van, amely különféle hangulatjelekkel továbbadja a kerékpáros hangulatát, illetve irányjelzésre, illetve veszélyre is figyelmeztethet.

Az emojik, vagyis a hangulatjelek alapvető részévé váltak a nyelv használatának, akár az arckifejezéseket, a humort vagy a szarkazmust közvetítik, ezek szerves részévé váltak annak, hogy képesek vagyunk kifejezni magunkat gyorsan és non-verbális eszközökkel is

– mondta Neil Cohn, a projektben résztvevő egyik nyelvész az emojik hasznosságának kapcsán.

A nyelvészek mellett Ford a kerékpárosokkal és a Designworks tervezőivel is közösen dolgozott a kabáton. A kabát azonban jelenleg csak a koncepció és nem tudjuk valaha megjelennek-e a piacon. Személyesen szólva én lennék az első, aki vásárolna belőle egyet a motorozáshoz.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló