Tech

Mindenkit érint: így találd meg az ellopott telefonod

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.15 | 07:18

A legtöbb gyártó lehetővé teszi a készülékek távoli helymeghatározását.

Célszerű, ha védelemmel látjuk el a telefont, így nem tudja bárki feloldani. A legjobb az ujjlenyomat vagy arc-zár. A legtöbb telefon zárolt képernyőjére kiírhatjuk másik elérhetőségünket, például az e-mail címünket. Így jelezni tud nekünk a becsületes megtaláló.

Ha mégis eltűnne a teló, értesítsük mobilszolgáltatónkat

(hogy ne tudjanak hívást indítani a telefonról) és ha a hitelkártya adataink is mentve vannak az eszközön, akkor bankunkat is. Változtassunk jelszót a telefonon bejelentkezett fiókokban (Gmail, Facebook) tegyünk bejelentést a rendőrségen. Ehhez szükség lesz a készülék tulajdonlásának igazolására és a készülék egyedi IMEI azonosítójára, ami a garanciális papíron szerepel. Az IMEI szám alapján bemérhető a készülék legutóbbi helyzete, a rendőrség pedig fel tudja deríteni a pontos helyét.

Apple eszköz esetén aktiválható a Lokátor alkalmazás

iPhone keresése funkciója, erről a gyártó oldalán található bővebb információ. Ezután a www.icloud.com/find oldalon történő bejelentkezéssel tudunk rákeresni mobilunk pozíciójára. Kereshetünk másik Apple eszköz segítségével is, vagy családi megosztás alkalmazása esetén egy megosztott készülékről. Így nem csak keresni lehet, de távolról zárolni is az eszközt.

Androidos készülék esetén használhatjuk

az android.com/find oldalt, Samsung készülékek esetén pedig a Samsung Find My Mobile alkalmazást. A készülék megtalálásához viszont a GPS-nek bekapcsolva kell lennie, és az elveszett eszköz be kell, hogy legyen jelentkezve Google-fiókba, vagy valamelyik Google-alkalmazásba, például a Gmailbe vagy a YouTube-ra. Egyébként csak zárolni és törölni tudjuk távolról a készüléket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.