Tech

Androidos vagy? Akkor ennek az újításnak nagyon fogsz örülni

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.22 | 16:55

Az Android felhasználók régóta vártak már egy olyan funkcióra, amely megkönnyíti az alkalmazáson belüli böngészést, és úgy tűnik, a várakozás megérte. A Google bejelentette, hogy hamarosan jelentős frissítést kap a Chrome Custom Tabs, amely forradalmasítja az androidos készülékek böngészési élményét.

Illusztráció: freepik.com

A Chrome Custom Tabs, bár sokak számára nem ismerős, egy rendkívül hasznos szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy alkalmazáson belül maradva nyissanak meg webhivatkozásokat anélkül, hogy át kellene lépniük a teljes Chrome böngészőbe. Ez a technológia már évek óta része az Android élménynek, de eddig nem kapott jelentős frissítést, és bizonyos szempontból elavultnak számított.

A Google azonban most bejelentette, hogy a Chrome Custom Tabs egy új funkciót kap, amely lehetővé teszi a böngészőlapok kicsinyítését, így a felhasználók könnyedén visszatérhetnek az alkalmazásba anélkül, hogy bezárnák a lapot és elveszítenék az adatokat. A frissítésnek köszönhetően a böngészőlapok lebegő panelként funkcionálnak majd, hasonlóan a videós alkalmazások kép a képben (PiP) funkciójához. Ezek a panelek mozgathatók és méretezhetők lesznek, és megjelenítik a megnyitott oldal logóját, címét és hivatkozását is.

A Google már 2023-ban elkezdte a funkció tesztelését néhány felhasználónál, és a nemrég kiadott Chrome 122-es verzióval a széles körű bevezetés is megkezdődött.

Via


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.