Tech

Őrült ötlet, de bejöhet: MacBook lesz az iPhone-ból?

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.24 | 10:03

Az Apple csütörtökön nyújtott be egy szabadalmat az illetékes amerikai hivatalnak: első ránézésre egy MacBook tapipadjává (touchpad) alakítanák az iPhone-t, de ha jobban belegondolunk, teljesen új irányba viheti a fejlesztéseket.

A szabadalom hivatalos neve „elektronikus kiegészítő eszköz”. A csatolt ábra arról tanúskodik, hogy az iPhone-t beillesztenék egy MacBookba, a touchpad helyére. Így néz ki:

forrás: pdfaiw.uspto.gov
forrás: pdfaiw.uspto.gov

Viszont, ha jobban megnézzük, nem az iPhone itt az érdekes, hanem a laptopra emlékeztető eszköz. Pont úgy néz ki, mint egy MacBook, de megvan a lehetőség, hogy sokkal vékonyabb és könnyebb legyen, hiszen nem kell bele semmi, csak a monitor és a billentyűzet.

Magát a számítógépet (processzor és memória) pótolja az iPhone, ami akár fizikai csatlakozóval, de akár wifivel vagy Bluetooth-szal is csatlakozhat a kiegészítőhöz. Ugyanezt meg lehet csinálni iPaddel is, akkor még monitorra sincs szükség, csak egy házra és a billentyűzetre.

Bár nem találták fel a spanyolviaszt (korábban a Motorola és a HP is kísérletezett hasonlóval) és vannak nagy kérdőjelek is a projektben (az emberek sokkal gyakrabban cserélnek telefont, mint laptopot),az Apple-nél, szokásuknak megfelelően ráéreztek egy új irányra. Mivel a telefonok számítási kapacitása elég nagyra nőtt, a hétköznapi dolgokra tökéletesen alkalmasak lennének, csak nem kényelmes a kis képernyőt tapogatni.

Az alapelv hasonló, mint annál a Kickstarteren pénzt gyűjtő startup cégnél, amiről már korábban írtunk: ők lényegében a szegény ember tabletjét csinálnák meg, ami szinte csak egy képernyő, ami csatlakozik gyakorlatilag bármilyen okostelefonhoz, így kényelmesebbé teszi a munkát, vagy lehetővé teszi a filmnézést.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.