Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Tech

Sokkoló videó: állatnak nézte a futót, aki épphogy túlélte a lövést

Vadászat során csak akkor lehet meghúzni a ravaszt, amikor a vadász megbizonyosodott a célpontról. Úgy néz ki, az éjjellátó ebben nem mindig segít.

Egy norvég vadász, Ola Lavie éjjellátón keresztül lőtt le egy 75 éves futót. A medencéjénél találta el, Lavie ezután azonnal elhagyta a helyszínt, a sebesült futó pedig még időben segítséget tudott kérni, így sikerült megmenteni az életét.

Természetesen a rendőrség minden erejét bevetette, hogy megtalálják a vadászt, aki először azt vallotta, hogy rókának nézte az embert, később . Tehát annyira nem volt képben, hogy pontosan mire is adta le a lövést. Az alábbi felvételen mondjuk eléggé látszik, hogy a célpont két lábon sétál, ilyesmit pedig se róka, se szarvas nem szokott csinálni.

Nem ez az első eset, hogy éjjellátón keresztül lőnek embert, 2017-ben egy olasz vendégvadász ölte meg egy társát Bakonysárkány közelében.

Az éjjellátó lenne a hibás?

A vadászat legfontosabb szabálya, hogy csak akkor lőhet a vadász, ha minden kétséget kizáróan meggyőződött a célpont mibenlétéről. Az éjjellátó pedig sokszor csak egy foltot mutat, ami közel sem elég a pontos azonosításhoz. Ennek ellenére a vadászok hajlamosak azt hinni, hogy pontos alakot látnak az éjjellátón keresztül.

Magyarországon tilos is elektronikus rásegítéses távcsövet használni, éjjellátót és hőkamerát viszont szabad, ezeket pedig elég könnyű célzásra alkalmas távcsővé alakítani, ez pedig törvénybe sem ütközik. Pedig jelen van benne az elektronikus rásegítés.

(Magasles)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.