Tech

Elon Musk szeretné megállítani a robot apokalipszist

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.27 | 15:33

Musk és Demis Hassabis, a mesterségesintelligencia-kutatás egyik legfontosabb alakja beszélgettek az emberiség jövőjéről és a robot apokalipszis lehetőségéről

Márpedig, ha ők beszélgetnek az emberiség jövőjéről, arra oda kell figyelni. Musk és Hassabis a Szilícium-völgy legbefolyásosabb emberei közé tartoznak, pedig nem laknak ott. Musk a megújuló energia jövőjét egyengeti a Teslával, illetve űrhajókat épít a SpaceX-el, Hassabis pedig a rejtélyes londoni DeepMind labor alapítója.

Muskot rengeteg futurista projektje mellett kifejezetten aggasztja a mesterséges intelligencia jövője. A SpaceX egyik legfontosabb hosszú távú feladatának a Mars és más bolygók kolonizációját tartja. Állítása szerint ennek

egyik oka az, hogy ha a mesterséges intelligenciák a fejünkre nőnének, legyen hova menekülnünk.

Hassabis szerint a mesterséges intelligenciák jönnének utánunk a Marsra, bár Musk szerint van olyan forgatókönyv, melyben ez nem lenne lehetséges.

Sokan osztják Musk aggodalmait. Állítólag a DeepMind egyik befektetője is azzal viccelt egy meeting után, hogy le kéne lőnie Hassabist hogy megmentse az emberiséget. Ettől függetlenül amíg pénz áramlik a mesterségesintelligencia-kutatásba, addig folytatódni fog. És ha Hassabis esetleg meg is unja a kutatást valamiért, vagy valami történik vele, a munkáját akkor is folytatják mások.

A beszélgetést itt nézhetitek.

Nyitókép: Pixabay.com/geralt CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.