Tech

Leszámol az Android operációs rendszer régebbi verzióihoz fejlesztett alkalmazásokkal a Google

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.05 | 11:20

A Google újabb lépéseket tesz az Android operációs rendszer biztonságának növelése érdekében. A vállalat bejelentette, hogy az Android 15 operációs rendszer megjelenésével szigorítani fogja az alkalmazások telepítésének feltételeit, különösen a régebbi verziókra fejlesztett appok esetében.

Fotó: pixabay

Az Android Police által felfedezett információk szerint az Android 15 már nem fogja támogatni a régi SDK-kra épülő alkalmazások telepítését. Ez azt jelenti, hogy a 2015 előtt, az Android 6-nál régebbi verziókra fejlesztett alkalmazások nem lesznek telepíthetők az új rendszeren, még akkor sem, ha a felhasználók manuálisan, APK-fájlok segítségével próbálják meg ezeket installálni.

Ez a változás különösen fontos a biztonsági szempontból, mivel a támadók gyakran használták ki a régi SDK-k biztonsági réseit. A Google ezzel a lépéssel egy újabb védelmi vonalat húz a kártékony szoftverekkel szemben, és erősíti az operációs rendszer integritását.

A felhasználók számára ez azt jelenti, hogy a jövőben még nagyobb biztonságban érezhetik magukat Androidos eszközeiken, mivel a rendszer aktívan blokkolni fogja a potenciálisan veszélyes, elavult alkalmazásokat.

Via


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló