Tech

Még több WOW-élményt nyújtanak a Samsung legújabb tévéi

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.06 | 10:48

Továbbfejlesztett funkciókkal, a SmartThings legújabb frissítéseivel és lenyűgöző képminőséggel érkeznek a Samsung NEO QLED és OLED portfólió új tagjai

A Samsung az Unbox & Discover 2023 esemény keretében mutatta be legújabb televízióit, amelyek kiváló képminőséget, továbbfejlesztett funkciókat, SmartThings frissítéseket, valamint prémium felhasználói élményt kínálnak. Az eseményen olyan kijelzőkoncepciót mutatott be a Samsung, amely jól reprezentálja a vállalat vizualitásra irányuló elképzeléseit, a „Kijelzők bárhol, képernyők mindenkinek” jövőképe jegyében.

Vadonatúj képernyők a prémium élményért

A legújabb Neo QLED modellek a Samsung páratlan képminőségével és lenyűgöző kialakításával érkeznek, amely kiegészül a zökkenőmentes csatlakoztathatósággal és a lebilincselő hangzással is. Az Automatikus HDR remastering funkciónak köszönhetően a felhasználók mostantól akár 8K minőségben is élvezhetik kedvenc tartalmaikat, például a YouTube felületén keresztül is. Az MI felskálázás javítja a gyengébb minőségű felvételek hangzását, a Q-Symphony funkció pedig lehetővé teszi, hogy a TV hangszórói, a kompatibilis hangprojektorokkal izgalmas hanghatásokat, és még inkább magával ragadó élményt keltsenek életre. Az olyan soundbarok, mint például a HW-Q990C és HW-Q600C (2023) kiválóan alkalmasak arra, hogy a Samsung tévéivel párosítva nagyszerű szórakozási élményt nyújtsanak.

A Samsung az OLED termékcsaládot is több új frissítéssel egészítette ki. Ilyen például a Neural Quantum Processzor 4K is, amely továbbfejlesztett mesterséges intelligenciát használ a rosszabb minőségű képek feljavításához, a részletek kiemelésével pedig még tisztább, gazdagabb látványvilágot hoz el a felhasználóknak. A Samsung OLED készülékei emellett magával ragadó hangzást kínálnak a Dolby Atmos® és a Mozgáskövető hangzás+ (OTS+) funkciók segítségével. Ez utóbbi lényege, hogy a tévé elemzi a közvetített tartalmat, és hangban is leköveti a képernyőn játszódó eseményeket, ezzel pedig lebilincselő élményt nyújt a nézőnek.

Fenntarthatósági törekvések a mindennapokban

Az Unbox & Discover eseményen a Samsung a prémium nézői élmény bemutatása mellett, olyan stratégiai célokat és újdonságokat is kiemelt, mint például a fentarthatóbb termék életciklus kialakítása, amelyen a vállalat jelenleg is aktívan dolgozik. A 2023-ban megjelent tévék, monitorok, digitális kijelzők és távirányítók csomagolásait átalakították, többek között a műanyag ragasztószalagokat és -tekercseket papírra cserélték, illetve a dobozokból kivették a kapcsokat, és ragasztóval helyettesítették őket. Emellett az új, harmadik generációs SolarCell távirányító már nem tartalmaz eldobható elemeket, mivel a 2.4 GHz-es rádiófrekvencia-vételen keresztül tölthető, a Wi-Fi routerek által kibocsátott jelekből pedig energiát nyer a fenntarthatóbb otthoni megoldásokért. A felhasználók okostelefonjukról vagy tévéjükről is aktiválhatják az MI Energia üzemmódot, amellyel nyomon követhetik és ellenőrizhetik az energiafelhasználás mértékét és a fogyasztással kapcsolatos felhasználói szokásokat.

„A Samsungnál olyan újítások létrehozásán dolgozunk, amelyek segítségével fogyasztóink energiát és időt takaríthatnak meg, és kényelmesebb életmódot folytathatnak. Legyen szó a Neo QLED és QLED tévékről, vagy a mosógépekről, amelyek szintúgy mesterséges intelligencia segítségével határozzák meg a ténylegesen szükséges mosási időt vagy a mosószer és víz mennyiségét. A készülékeink a SmartThings alkalmazáson keresztül kapcsolódnak egymáshoz” – mondta el Benjamin Braun, a Samsung Electronics európai marketingigazgatója.

Összekapcsoltság a felhasználókért

A Samsung úttörő szerepet játszik abban, hogy egyfelől megfeleljen a modern, hibrid világ elvárásainak, másfelől pedig kiszolgálja a csatlakoztatott eszközök iránti egyre növekvő igényt, hiszen manapság gyakori, hogy egy háztartásban az összekapcsolt eszközök száma elérheti akár a 8-10 darabot is. A legújabb fejlett tévé- és hangeszközök innovációi még interaktívabb élményt nyújtó funkciókat kínálnak, akárcsak azok az új digitális készülékek, amelyek a csatlakoztathatóságot ötvözik a hatékonysággal és a gyönyörű kialakítással.

A Samsung új lifestyle tévéi és azok funkciói testreszabható kialakításukkal a legkülönbözőbb felhasználói igényekre adnak választ a The Frame, a The Serif, The Freestyle vagy a The Terrace készülékekről. A The Frame televíziók népszerű galériájában, a Samsung Art Store-ban egy megújult kezdőlap fogadja a felhasználókat, akik így a kínálatban található bármely műalkotást egy szempillantás alatt megtekinthetik, mintha csak egy valódi művészeti galériát vagy múzeumot látogatnának.

A Samsung 2023-as okos TV-i is a SmartThings ökoszisztéma részét képzik, így a készülékhez csatlakoztatható számos, a háztartásban található kompatibilis okoseszköz. A felhasználó már az új készülék beüzemelésének pillanatától hozzáférhet ahhoz az okos otthon rendszerhez, amely magába foglalja a készülékek széles skáláját. A Home Connectivity Alliance-nak köszönhetően a SmartThings számos márkával kompatibilis, így a már meglevő kedvenc eszközök gördülékenyen párosíthatók az újakkal. A SmartThings ökoszisztémáját a biztonságot szem előtt tartva tervezték. A Samsung Knox Vault egy elkülönített chipben tárolja az olyan privát információkat, mint például a PIN-kód vagy az IoT-kulcs, ezáltal megakadály
ozva az illetéktelen hozzáférést.

Elérhetőség és előrendelési promóció

A Samsung legújabb, 2023-ban megjelent tévéi már előrendelhetők. Egy különleges promóció keretében kedvezményben részesülhetnek azok, akik az előrendelési időszakban a Samsung Webáruházban vásárolják meg a legújabb készülékek (QN900C, QN800C, QN700C, QN95C, QN90C, QN85C, S90C, S95C) valamelyikét, ugyanis a tévékészülék mellé a választott tévé függvényében egy ráadás HW-S800B vagy HW-S60B típusú hangprojektort kaphatnak. A Samsung Neo QLED 4K TV, Samsung Neo QLED 8K TV, valamint Samsung S90C OLED TV előrendelésére 2023. április 12-én reggel 9 óráig, míg az S95C típusú OLED TV előrendelésére 2023. május 2-án reggel 9 óráig van lehetőség. Az Előrendelési promócióról további részletek a Samsung weboldalán keresztül érhetők el.

A Samsung Electronics

A Samsung Electronics innovatív ötleteivel és technológiáival inspirálja a világot és formálja a jövőt. A vállalat újraalkotja a televíziók, az okostelefonok, a viselhető okoseszközök, a tabletek, a kamerák, a digitális készülékek, az orvosi eszközök, a hálózati rendszerek, a memóriák, az LSI rendszerek, a félvezetők és a LED megoldások fogalmát.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló