Tech

Mire való egy okoslámpa? Teszteltük!

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.04.06 | 15:48

Két hétig éltem egy okoslámpával, és igen, feleslegesnek gondoltam, de megszerettem. Nagyon is.

A Xiaomi éjjeli lámpák második generációja, az ami nálunk vendégeskedett pár hétig. Nagyon megszerettük, hiszen amellett, hogy baromi jól néz ki, rájöttünk, hogy tényleg itt az idő annak, hogy okosítsuk a lakásunkat.

A Mi Bedside Lamp 2 tényleg tökéletesen minimalista dizájnnal rendelkezik, belesimul bármilyen stílusú lakásba, nálunk egy ágy melletti hangszórón kapott helyet az Amazon otthoni asszisztense mellett, arról szól a zene, bekapcsolja a riasztót, elindítja a konzolt, és minden egyebet ő lát el.

Külsejét tekintve, mint már említettem minimalista, valamiért az Apple okos otthonnal integrált hangszórója jut róla eszembe. A kinézete ellenére nem puha, hanem vékony, de erősnek tűnő műanyag borítást kapott, alul kis gumitalpakkal marad a helyén, hátul találjuk a tápellátást, így tudjuk árammal ellátni. Az előlapján, már ha van ilyen, találjuk a baromi egyszerű, és jól működő vezérlőt, ahol a fényerőt tudjuk állítani, bekapcsolni és kikapcsolni, illetve az üzemmód választót. De ezeket mind a hangunkkal is tudjuk váltani, vagy telefonnal.

A lámpa fényét WRGB ledek biztosítják, összesen 9W teljesítményt vesz fel a mindenre képes 18 LED. A lámpa teljes felülete szolgáltatja a fényt, amit 2 és 400 lumen között állíthatunk. A fehér fény tartományát 1.700k és 65.000K között tudjuk beállítani. Ha az egész szobát nem is világítja be, de olvasáshoz is bőven elegendő fényt ad, az esti fény pedig tényleg hangulatos.

A vezérlése elég egyszerű, a Xiaomi alkalmazásban simán be tudunk mindet állítani, fényerőt, színt, színátmenetet, de ha használunk valami otthoni hangvezérléses szolgáltatást (Siri, Google Home, Amazon Alexa) akkor, ahhoz is hozzá tudjuk rendelni. Az Alexa integráció kicsit nehéz volt, de az internet segítségével megoldható, de mivel az nálunk hivatalosan nem is érhető el, azért aki ezt választja, az tisztában van ezekkel.

Továbbra is kérdéses számotokra? Szerintem megéri. És azért, mert ha azt vesszük nagyon jó árban van, egy hasonló minimalista lámpa jópár ezer forintba kerül, pluszba számoljuk bele az állítható színű izzót, és talán még drágábbra is jön ki. Nagyon kényelmes egy gombnyomással vagy egy mondattal megváltoztatni a színt a fényerőt, vagy csak kikapcsolni. Az, hogy ütemezhető, és összekapcsolható szinte bármivel csak hab a tortán. Ha érdekel benneteket, és szeretnétek egy ilyet, ITT tudjátok megvásárolni.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló