Tech

Már telefon nélkül is azonosíthatod a zenéket! Így is használhatod a Shazam-ot!

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.07 | 11:40

Előfordult már veled, hogy egy szám megfogott, és szeretted volna megtudni, ki az előadó vagy mi a dal címe, de épp nem volt nálad a telefonod? Ha androidos (Wear OS-t futtató) okosórát viselsz, akkor ez a probléma mostantól a múlté.

Fotó: Shazam

A Shazam az egyik legnépszerűbb okostelefonos alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy egy rövid zenei részletből felismerjük a számot és az előadót. Habár az alkalmazást évek óta folyamatosan fejlesztik, egy kis hiányosság mindig megmaradt: a Wear OS-t futtató okosórákon – ideértve a Samsung Galaxy Watchot is, amely a kategória legnépszerűbb modelljei közé tartozik – közel kellett lennie az androidos okostelefonnak ahhoz, hogy megfelelően működjön.

Most azonban a Shazam jelentős frissítést kapott a Wear OS rendszerre: a telefon nélkül is képes lesz felismerni a dalokat, így új lehetőséget nyújtva a zene keresésére, akár telefon nélkül is. Ez azt is jelenti, hogy a Wear OS alkalmazásnak nem kell a telefonra támaszkodnia ezen funkcióhoz, így a Shazam alkalmazást sem kell letölteni az androidos telefonra. Az új zenefelismerési folyamat elindításához csak a Shazam logójára kell kattintani a készüléken.

Az új frissítés mellett más újítások is érkeztek. Mostantól még akkor is lehetőség van a dalok azonosítására, ha nincs internetkapcsolatunk: az alkalmazás elmenti a hangmintát, majd amikor újra elérhető az internet, elindítja a keresést. Az azonosított dalok azonnal és valós időben szinkronizálódnak az eszközök között.

A Shazam legújabb frissítése (14.18-as verzió) már elérhető a Google Play Áruházban.

Via


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló