Tech

Már fizetni kell a Google Chromért is

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.23 | 17:15

Előfizetői csomagban kínálják a mesterséges intelligenciával támogatott verziót

Nemrég még csak pletykáltak róla, hogy fizetős lesz a Google Chrome. A haszon.hu úgy értesült, előfizetői csomagban fogja kínálni a Chrome a mesterséges intelligenciával támogatott verzióját a Google.

A cégóriás egy konferencián mutatta be az új kiadását, melyet elsősorban a vállalati szektorra szánnak. Sok mindent tud majd: kiterjesztett kontrollt, jobb adatvédelmet, fenyegetések elleni védelmet, fejlettebb kártevővédelmet, illetve mesterséges intelligencia-alapú adathalászat-ellenes technológiát.

Jön a fizetős Google Chrome/Fotó: Stockfotó

A hvg.hu úgy tudja, a mostani, fizetős verzió sokkal biztonságosabb, mint az ingyenes változat. Havi 6 dollárért vagyis 2150 forintért elérhető lesz, a Cjhrome Enterprise pedig továbbra is díjmentesen használható.

A Google 5 milliárd dolláros csoportos kártérítési per a végére ért. A cégóriás megállapodott a károsultakkal. Az egyezség része az, hogy meg kell semmisíteniük azt az óriási adathalmazt, melyet inkognitó módban gyűjtöttek. Az inkognitó módban a Google Chrome a böngészéshez használt eszközön nem menti az előzményeket, a sütiket, illetve az űrlapokon megadott információkat. Azonban ez nem gátolja őket abban, hogy az internet-szolgáltató a későbbiekben visszakövethesse a felhasználók online mozgását.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló