Tech

Itt a Google riválisa? Saját keresőmotort indít az OpenAI

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.12 | 11:04

Az OpenAI, a ChatGPT népszerű nyelvi modell mögött álló cég, állítólag belép a keresőmotorok piacára, és a Google riválisává kíván válni. A cég egy mesterséges intelligencián alapuló keresőmotort fejleszt, amely a ChatGPT képességeit ötvözi a Perplexity nevű startup MI-keresési technológiájával.

Fotó: freepik.com

A Bloomberg beszámolója szerint az OpenAI keresője már a jövő héten, május 13-án elindulhat, egy nappal a Google I/O éves fejlesztői konferenciája előtt. A Google várhatóan ezen a rendezvényen mutat be számos mesterséges intelligenciával kapcsolatos újdonságot.

Az OpenAI keresője a ChatGPT továbbfejlesztett változata lesz, amely képes lesz közvetlenül a webről lekérdezni és megjeleníteni a legfrissebb információkat. Ez orvosolja a ChatGPT egyik fő hiányosságát, amely eddig nem rendelkezett naprakész információkkal.

Az OpenAI a Perplexity startup céggel, amelynek értéke jelenleg 1 milliárd dollárra becsülhető, együttműködve fejleszti a keresőmotort. A Perplexity-t három mérnök – Aravind Srinivas (ex-OpenAI), Denis Yarats (ex-Meta) és Johnny Ho (ex-Quora) – alapította, akik egy olyan keresőfelületet hoztak létre, amely képes képekre, szövegekre és más tartalmakra is rákeresni.

Az OpenAI belépése a keresőmotorok piacára jelentős versenyt jelenthet a Google számára, amely eddig uralta a területet. A mesterséges intelligencián alapuló keresőmotorok várhatóan forradalmasítják a keresést, és relevánsabb és személyre szabottabb eredményeket biztosítanak a felhasználók számára.

Forrás


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló