Tech

Az elektromos bicikli, ami olyan, mint egy autó

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.16 | 11:48
  • trendindex: 4

Mikael Kjellman készítette el az autó formájú bringát azért, hogy télen is kényelmesen biciklizhessen.

Több évig rakosgatta össze az alkatrészeket, épített több prototípust, mire végül megalkotta a végleges darabot.

Még csak nem is kell állandóan tekerni, ugyanis van benne egy elektromos motor, ami 24 km/h-val képes hajtani a járművet. Viszont ha valaki gyorsabban akar menni, akkor tekernie kell.

Elmegy szinte mindenhol, enyhébb földúton, jégen és havas utakon, és még a felszereltsége is kiválónak mondható, ahhoz képest, hogy egy bicikliről van szó. Van benne tárolóhely, ahova befér kettő teli bevásárló szatyor. De még fűthető is, és van benne ablaktörlő, lengéscsillapító, meg világítás.

Jön a tömeggyártás

2016-ban lett kész a végleges verzióval, azóta viszont rengetegen írtak neki, hogy szeretnének egy hasonló járgányt. Ezért Kjellman visszaült a tervezőasztalhoz, hogy könnyebb legyen tömegesen gyártani a bicikliautót. Ezzel együtt az extra igényeket is figyelembe veszik, mint például a plusz gyerekülés.

Jelenleg gyűjtenek arra, hogy belekezdhessenek a tömeggyártásba. Először az Európai piacra szeretnének betörni, majd később Amerikába is, bár ott még nem hitelesíthetőek a motorizált, négykerekű biciklik, szóval egyelőre oda egy háromkerekű verziót terveznek.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Divat
Idén is lesz Budapest Fashion Night
  • szerző:nuus
  • 2019. 11. 18.