Tech

Szeretnéd meghosszabbítani a mobilod üzemidejét? Ilyen háttérképet válassz!

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.24 | 19:30

Gyorsabban merülhet a telefonod, ha ilyen háttérképet használsz. A Samsung hívta fel a felhasználók figyelmét rá, hogy a telefon háttérképe is sokat számít a készülék üzemidejét illetően.

Az újabb Samsung telefonok esetében az olyan apróságok is hatással lehetnek az üzemidőre, mint például a háttérkép színe.

Fotó: pexels

A The Sun információi szerint a telefonok üzemidejének növelésében kulcsszerepet játszik a készülékek képernyője. A kijelzők általában nagyon sok energiát igényelnek, így néhány apró beállítás akár órákkal is meghosszabbíthatja a következő töltésig hátralévő időt.

A Samsung egy készülékeik töltéséről szóló speciális segédletben így fogalmazott: “Növeld meg az akkumulátorod élettartamát sötét tónusú háttérkép vagy téma használatával.”

ennek oka, hogy az újfajta Samsung telefonok egy AMOLED nevű OLED-képernyőt használnak. A hagyományos kijelzőkkel ellentétben (ahol a kijelzők apró kristályai hátulról vannak megvilágítva), az OLED-kijelző pixelei önmagukat világítják meg, így nincs szükség a háttérvilágításra.

Értelemszerűen, ha fekete szín jelenik meg a képernyőn, akkor a pixelek automatikusan kikapcsolnak. Ha tehát valakinek sötét háttérképe vagy sötét témája van, amelyek miatt a képernyő jelentős része fekete, a képernyő ezen részeit nem kell megvilágítani. A kevesebb világítás miatt a telefon kevesebb energiát fogyaszt, és tovább bírja töltés nélkül – írja a femina.hu.

Ha tehát azt szeretnéd, hogy a telefonod tovább bírja, és AMOLED kijelzőjű a készüléked, vesd be ezt az apró, ám annál hasznosabb trükköt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.