Tech

Megszűnhet egy fontos Facebook funkció

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.28 | 12:18

Számos eszköz áll rendelkezésünkre a közösségi oldalra való belépéshez, még a kiválasztott ismerősök is segíthetnek benne. Ez azonban hamarosan megszűnik.

Nagy változáson esik át a Facebook. Korábban már bejelentették, hogy megszűnik négy hasznos funkció, hamarosan pedig a  bizalmi kapcsolatok elnevezésű beállítás is eltűnik.

A Facebook Súgóközpontjában a Hogyan tudom elérni a bizalmi kapcsolatként választott ismerőseimet, hogy visszajuthassak a Facebook-fiókomba? kérdés alatt jelezték:

A bizalmi kapcsolatok hamarosan megszűnnek. Ez azt jelenti, hogy a kiválasztott ismerőseid a továbbiakban nem tudnak segíteni a Facebookra való belépésben, ha elveszíted a hozzáférést a fiókodhoz.

A funkció abban segítette a Facebook felhasználót, hogy akkor is visszajuthasson az oldalra, ha elveszítette a hozzáférést a saját profiljához.

A bizalmi kapcsolat lényege, hogy a felhasználó a saját Facebook ismerősi köréből kijelölhet néhány személyt, akik egy visszaállítási kódot küldhetnek a bajba került fióktulajdonosnak. A kód egy speciális URL-címmel érkezik meg, erre kell rákattintani.

A bizalmi kapcsolat beállítással 3-5 ismerőst is ki lehet választani, akikhez a felhasználó – a Facebook megfogalmazása szerint – bizalommal fordulhat, ha véletlen vagy egyéb okból kizárta magát a fiókjából.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Facebook miért szűnteti meg a beállítás.

Forrás: HVG


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.