Tech

Képzeljünk el egy világot, amiben nincs szükség telefontöltőkre

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.31 | 16:13

A jelenlegi vezeték nélküli töltés annyira nem különbözik a vezetékestől. Végül is nem sokkal kényelmesebb letenni a telefonunkat egy töltőfelületre, mint beledugni egy kábelt. Szerencsére sokan dolgoznak az igazi vezeték nélküliségen.

(kép: Pixabay)

Konkrétan arról van szó, hogy ki sem kell majd vennünk a telefonunkat a zsebünkből, az folyamatosan száz százalékon lesz. Az alapötlet, hogy olyan eszközöket telepítenek kávézókba, osztálytermekbe, az emberek otthonába, amelyek tényleg képesek feltölteni a zsebünkben, vagy táskánkban lévő telefont.

A különböző techcégek más-más megoldásokon dolgoznak

A Washington-i Egyetem kutatói mágneses terekben gondolkodnak, amelyekben lézersugarakkal töltenék a közelben lévő telefonokat. Így oldották meg a robotlégy áramellátását is, ami nagyjából sikerült is.

A uBeam csapata ultrahanggal próbálkozik elektromosságot szállítani a levegőben. Korábban már kaptak hideget, meleget, az egyik volt alkalmazottjuk például kamunak nevezte az egészet, még 2016-ban. Viszont később, egy konferencián bemutatták, hogy működik a dolog.

A legjobban talán az Energous startup áll, akik rádióhullámokkal működtetik a WattUp nevű technológiájukat. Hasonló sugarakat használnak, mint a WiFi, viszont ez internet helyett áramot közvetít. Négy és fél méterig működik is a dolog.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló