Tech

PC luxus a köbön: íme a legdrágább és legextrémebb tuning vasak

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.07 | 16:33

Alaplap, processzor és videokártya - a saját PC-t építők szentháromságának is nevezhetnénk a felsorolt triót, ők azok, akikből mindig még nagyobb, még erősebb és még újabb kell. Ha viszont a csúcskategóriát célozzuk meg, milliókba is fájhat egy-egy darab.

Arany, gyémánt és ónix alaplap

Az Asus Striker Extreme limitált kiadásban piacra került darabja kell, nagyon kell, hiszen sokat tud. Ára: 10.000 dollár, vagyis közel 3 millió forint nem is olyan nagy ár egy ilyen csodáért.

Kép: Asus

Brutális processzor, benchmarking rekordokkal

Természetesen az Intel követte el ezt a műremeket, amit szervergépek futtatására fejlesztettek, de vállalkozó kedvű egyének otthonra is előszeretettel alkalmaznak. Az E7-8894 v4 névre keresztelt csoda 24 magos és 3.4 GHz-en fut, vagyis eszméletlenül hasít a kicsike, több rekordot is tart a benchmarking nagyjai szerint. 9000 dollárért ez a minimum.

Kép: Intel

Ezen még a fekete-fehér film is IMAX-nek tűnik

A szentháromság utolsó darabja, de talán a leglátványosabb eleme természetesen a videokártya, amit napjaink fejlesztési üteme mellett szinte évente kellene cserélgetni. Kivéve, ha beruházunk egy GTX Titan Z darabba, az Nvidia csúcskártyája ugyanis pár évig biztosan elkaristolna valahogy. 12GB RAM, megnövelt hűtőcellák és szélesebb processzorkihasználás jellemzi, valamint eszméletlenül szexi külső. Mindezt 3000 dollárért, vagyis laza egy millió forintért teszi.

Kép: Nvidia

A ház se maradjon ki

Ha már ilyen szépen bevásároltunk, kár lenne ház nélkül hagyni azt a sok szépséget, megfelelő vázat is kell találnunk nekik. Itt van például a Murderbox eszméletlen látványos darabja fél millió forintos áron, csupán 500 darab készült belőle, úgyhogy nem árt sietni.

Kép: Murderbox

Ráadásként íme a világ legdrágább és leghaszontalanabb kiegészítői

Az atomerőművel felérő gép elkészültével kár lenne abbahagyni a költekezést! Itt van például egy egér 18 karátos fehéraranyból, 59 gyémánttal a fedélzetén, 8 millió forintért.

Kép: Fabstuff

 

Vagy egy USB stick 11 millió forintért? 32 GB-nyi adat fér el rajta, és még válogathatunk is a színekből.

Kép: Shawish

Nyitókép: Pixabay.com/FuzzyMannerz


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.