Tech

Íme a mesterséges harmadik szem, ami megoldást kínál napjaink egyik leghülyébb problémájára

Habár az ezotériában szokás a harmadik szemet emlegetni, ezzel az eszközzel viszont nem a túlvilágra lehet átlesni, hanem a séta közbeni telefonozásban segít.

A Dél-koreai techdizájner, Paeng Min-wook készített egy webkamera-kinézetű kütyüt, ami harmadik szemként üzemel. Az eszköz érzékeli, amikor lefele nézünk séta közben, ilyenkor aktiválódik, figyeli a teret, és ha két méteren belül észlel valamit, riasztást küld.

Ez azoknak jó, akik séta közben se tudnak leszakadni a telefonjukról, ami a modern kor egyik furcsa, de egyáltalán nem ritka problémája, így ugyanis elég könnyű beleütközni a kültér tartogatta akadályokba. Kevésbé radikális módon is probáltak már megoldást találni erre, Washingtonban például bizonyos járdákon kialakítottak okostelefonos sávokat, ahol lefele bámulva könnyen lehet tájékozódni, de van ilyen Kínában, Thaiföldön és Angliában is.

Forrás: News.cn

Nem mintha ez lenne a telefonfüggőség legnagyobb gondja, valószínűleg sokkal többeket zavar, amikor egy asztaltársaságnál, esetleg az ebédlőasztalnál valaki nem bír leszakadni róla, az emberi kapcsolatok tönkremenetele elvégre nagyobb baj, mint orra esni, elbotlani.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló