Tech

A Google most már a halált is képes megjósolni

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.19 | 11:15

A tech óriás mesterséges intelligenciája az új mindenható.

Kép: Pixabay

A Google mindent tud, de legalább úgy néz ki, mintha mindent tudna. A legújabb vívmányuk egy algoritmus, ami képes megjósolni, hogy a kórházi páciensek meghalnak-e a kórházba érkezésük utáni huszonnégy órában. Mindezt kilencvenöt százalékos pontossággal, írja a Bloomberg.

A mesterséges intelligencia számításba veszi a páciensek összes releváns adatát, például a kort, nemet, etnikumot. Az aktuális kórház munkamenetét és működését is vizsgálja, például, hogy hogyan priorizálják a betegeket, megnézi, hogy milyenek a teszteredmények és hogy milyen betegséget mennyi ember él túl az adott intézményben.

Ami viszont igazán különlegessé és pontossá teszi az az, hogy a Google megetette egy csomó olyan dokumentummal, amelyeket eddig egy gépnek sem adtak. Ilyenek az orvosok személyes iratai és dokumentumai.

Ezeket még összeveti azokkal az adatokkal, amelyeket két amerikai orvosi központból kaptak, ez 216 ezer felnőtt egészségügyi adatait jelenti.

Tehát, amikor egy páciens besétál a kórházba, valamilyen betegséggel, a Google mesterséges intelligenciája megnézi a betegségét, a korát, a nemét és a többi fontos jellemzőt. Ezeket összeveti a kórház eredményeivel, és a több, mint 200 ezer ember adataival, ezek alapján pedig képes kilencvenöt százalékos pontossággal megmondani, hogy a páciens meghal-e a következő 24 órában.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.