Tech

Úgy néz ki, mint egy tetoválás, de igazából alkoholszonda

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.20 | 16:33

Új eszközt fejlesztettek ki a mérnökök, amelyet a bőrünkre ragasztva hordhatunk, és amely az izzadság alapján méri az alkoholszintet, és továbbítja az információt az okostelefonra mindössze 8 perc leforgása alatt.

Az új módszer igen kényelmes lehetőség arra, hogy az ember folyamatosan képben legyen alkoholszintjével kapcsolatban. A National Institute of Biomedical Imaging and Bioengineering (NIBIB) által kifejlesztett eszköz segít abban, hogy senki ne üljön ittasan a volán mögé, vagy éppen ne kezdje meg józanságot igénylő szolgálatát idő előtt.Abban is hatékony segítség lehet, hogy a kulturált italozás és a túlzásba vitt szeszfogyasztás közötti határ egyértelműbb legyen.

„Egy olyan eszközről van szó, amely leginkább egy aprócska tetoválásra hasonlít, de valójában egy olyan bioszenzor, ami vezeték nélküli technológia segítségével nyer információt az emberi izzadságból” – mondja Seila Selimovic a NIBIB programjának vezetője.

Évente mintegy 88 ezer amerikai hal meg alkohollal összefüggésbe hozható okok miatt, amelyek közt az ittas vezetés is fontos szerepet játszik. Csak 2014-ben közel 10 ezren haltak meg ittas sofőr által okozott baleset miatt.

Az új eszköz előnye, hogy nem feltűnő, gyakorlatilag láthatatlan a kívülálló számára, és használata rendkívül egyszerű.

Nyitókép: https://pixabay.com/users/ornaw-8155178/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló