Tech

A kis és kompakt elektromos autók gyártására fókuszál a Renault

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.01 | 10:18

Új és régi-új modell is érkezik.

A Renault 2025-ig 10 új elektromos modellt mutat be és 2030-ra eladott autóinak 90 százalékát elektromos modellek adják majd. Az új üzleti terv annyiban ambiciózusabb az előzőnél, hogy abban még a hibrid modellekkel együtt tervezte elérni a 90 százalékos értékesítési arányt a Renault, a mostaniban pedig tisztán elektromos modellekkel.

A vezérigazgató elmondta, hogy a következő öt évben tíz milliárd eurót invesztálnak az elektromos modellek fejlesztésébe, a modellpalettán belül az elektromos és hibrid modellek arányának a növelésére, ami 2025-re így eléri majd a kétharmadot.

A Renault az előállítási költségek csökkentése érdekében olyan elektromos autó platformot fejleszt ki, amelyre építve modul rendszer alapján többféle modellt is elő lehet állítani. A kis és kompakt modellekre összpontosító stratégiában fontos szerepet szán a Renault a 90-es években megszüntetett Renault 5 modell elektromos verziójának, aminek az értékesítését 2024-ben tervezi megkezdeni.

A szerdán rendezett telekonferencián a Renault jelezte egy új elektromos modell bemutatását is “4ever” néven, ami vállalati belső információk szerint szintén a márka egy ősrégi modelljét, a Renault 4-et idézi majd vissza.

A Renault együttműködő partnereivel, a Nissan és Mitsubishi autógyárakkal évente egymillió elektromos autót tervez gyártani 2030-ra a 2020-as 200 ezer után.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló