Tech

Menő vagy bizarr? Mikrocsipet ültet a cég az ujjukba, így egyetlen érintéssel vehetnek majd kávét ezek a dolgozók!

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.25 | 14:53

Gyorsabban fizethetnek majd a vállalati menzán, és a nyomtatóhoz is csak a hüvelykujjukat kell magukkal vinni.

A mikrocsipes megoldást egy amerikai cég veti be (vagyis ültei be) dolgozóin. A technológiai vállalat munkatársai így egyetlen érintéssel csinálhatnak majd egy csomó hasznos és haszontalan dolgot. A beültetés nem kötelező, de akiknek beültetik, annak kifizeti a cég a 300 dollárba kerülő mikrocsipek árát. Micsoda gesztus! Ennél nagyobb elköteleződést nem is tudunk elképzelni a munkahelyünk felé. Te bevállalnád? 

A wisconsini Three Square Market cég 50 munkatársának hüvelyk- és mutatóujja közé ülteti be a rizsszem nagyságú mikrocsipet. Ez rádiofrekvenciás személyazonosítóként (RFID) működik.

Az RFID technológiát mindenféle vezérlésre fel fogjuk használni, kezdve attól, hogy fizetni lehet vele cégünk büféjében, ajtónyitásra, a másológépek használatára alkalmazható, be lehet vele jelentkezni a cég számítógéprendszerébe, telefonjaiba, orvosi/egészégi állapotról szóló információkat lehet tárolni benne, és más RFID termináloknál is használható fizetésre

– írta közleményében Todd Westby, a vállalat vezérigazgatója.

Hangsúlyozta, hogy az alkalmazottak magánszféráját nem fogja sérteni a mikrocsip használata, és minden adatot titkosítás véd.

Ez a következő technológia, amely elkerülhetetlenül meg fog valósulni, és mi részesei akarunk lenni. Ez a technológia a mindennapok szabványává fog válni, lehetővé téve útlevélként, a közösségi közlekedésben és mindenféle vásárlásban való felhasználását

– tette hozzá a The Verge technológiai portál szerint.

A technológia a mobiltelefonos fizetési rendszer analógiájára épül. Az amerikai cég nem teszi kötelezővé alkalmazottjainak a használatát, de akiknek beültetik, annak kifizetik a 300 dollárba kerülő mikrocsipek árát.

Címlapi fotó: Pixabay cc0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló